Evi4Kids: Online vermogensbeheer voor kinderen

15 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot introduceert online vermogensbeheer voor kinderen tot 18 jaar. Ouders kunnen bij Evi - het online onderdeel van Van Lanschot - een beleggingsrekening openen waarna de opbouw van het vermogen kan beginnen. Onder de naam Evi4Kids zorgt van Lanschot voor het beheer van het vermogen en worden rendement en kosten inzichtelijk gemaakt via een app.

Evi4Kids is een beheerproduct voor ouders die voor hun kinderen willen beleggen. Met Evi4Kids wil Van Lanschot een verantwoorde vermogensopbouw voor kinderen mogelijk maken. Dat vraagt om een stabiel beleggingsbeleid, gericht op de lange termijn en met oog voor de risico's van beleggen.

Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Executive Board van Van Lanschot: Alle ouders willen hun kind een mooie start geven. Bijvoorbeeld voor een studie, rijbewijs of als ze op zichzelf gaan wonen. Hoe eerder de opbouw van het vermogen begint, hoe groter de kans dat er een stevige basis wordt gelegd voor mooie toekomstplannen. Evi4Kids biedt de mogelijkheid om hier al in een vroeg stadium mee te beginnen.

Evi4kids

Hoe werkt Evi4Kids?
Bij Evi4Kids opent de ouder een rekening op naam van zijn of haar minderjarige kind. Omdat de Evi4Kids-beleggingsrekening op naam van het kind staat, is het geld van het kind en niet meer van de ouder. Instappen kan vanaf €1.000.

Evi4Kids en belastingen
Tot het kind 18 jaar is, nemen de ouders het saldo (één ouder het gehele saldo of beiden een deel) op de rekening op in de belastingaangifte onder 'Box 3: inkomsten sparen en beleggen'.

De hoogte van het jaarlijks te schenken bedrag is wel aan regels gebonden. Ouders mogen samen in 2016 €5.304 belastingvrij schenken aan hun kind. Het kind hoeft later in veel gevallen over het opgebouwde bedrag binnen Evi4Kids geen schenk- of erfbelasting te betalen. Is dit bedrag hoger, dan moet er over het meerdere schenkbelasting betaald worden. Opa's en oma's mogen ook schenken via Evi4Kids, totaal €2.122 belastingvrij per jaar. Dit kan via een storting aan de ouders, die dit vervolgens overmaken naar de Evi4Kids-rekening.

Over Evi
Evi - de online spaar- en beleggingscoach van Van Lanschot - is in de zomer van 2013 gelanceerd. Inmiddels is aan Evi in België en Nederland anderhalf miljard euro aan vermogen toevertrouwd. De basis van de dienstverlening van Evi is online, maar als de klant dat wenst staat er een team van specialisten klaar.