Stoelendans in raad van commissarissen Van Lanschot

20 april 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vermogensbeheerder Van Lanschot voert per aanstaande aandeelhoudersvergadering enkele wijzigingen door in de bezetting van zijn raad van commissarissen. In de eerste plaats krijgt het toezichtsorgaan een nieuwe voorzitter, in de vorm van Frans Blom. Hij neemt deze rol over van Willy Duron, die na dertien jaar als commissaris vertrekt bij de Bossche bank. Karin Bergstein wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. 

Van Lanschot keek al enige tijd uit naar een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Niet omdat men ontevreden is over Duron, de Belg is namelijk al sinds 2007 commissaris bij Van Lanschot en sinds 2016 ook voorzitter van de rvc. Maar de voormalig topman van KBC Bank is inmiddels 75 jaar. Vorig jaar plakte hij er nog een nieuwe termijn van twee jaar aan vast. Het zal echter bij een jaar blijven, want Duron vertrekt alsnog per eind mei, na de aandeelhoudersvergadering. 

Frans Blom wordt de opvolger van Willy Duron. Blom is reeds commissaris bij Van Lanschot en schuift nu door naar de voorzittersstoel. Daarmee komt een einde aan de zoektocht naar een nieuwe voorzitter, een zoektocht die straks zo’n twee en een half jaar heeft geduurd. Dat maakt de tevredenheid over Blom er niet minder om. “We zijn blij dat Frans uit ons midden beschikbaar is om het voorzitterschap van Willy over te nemen, zeker gezien zijn uitgebreide ervaring in de financiële sector en zijn leidinggevende capaciteiten. Met zijn benoeming wordt de continuïteit in het functioneren van de RvC gewaarborgd”, aldus Manfred Schepers, vice-voorzitter van de rvc. 

Ook voor Duron heeft Schepers nog enkele lovende woorden over. Schepers: “We zijn Willy zeer dankbaar voor zijn jarenlange betrokkenheid als voorzitter en lid van onze Raad. In deze rollen is hij altijd een klankbord voor het bestuur geweest, door zijn uitgebreide bancaire ervaring, zijn evenwichtige kijk op de ontwikkelingen in de financiële sector, zijn samenbindend vermogen en zijn humor.”

Met Duron weg en Blom naar de voorzittersstoel is er ineens een stoel over. Deze is bestemd voor Karin Bergstein. DNB heeft de voordracht van de oud-bestuurder van ASR Nederland, ING Nederland en ING Lease Holding al goedgekeurd en tijdens de aandeelhoudersvergadering zal zij formeel in dienst treden.