Bestuurder Leonne van der Sar vertrekt bij Van Lanschot

30 januari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In de loop van dit jaar zal Leonne van der Sar terugtreden als bestuurder bij Van Lanschot. Van der Sar is lid van de zogeheten Executive Board, waarin ze verantwoordelijk is voor de Merchant Banking activiteiten. Van der Sar geeft aan bewust te kiezen voor een andere invulling van haar carrière.

De Merchant Banking-tak van Van Lanschot richt zich op institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-)overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Dienstverlening waarbij aan te denken valt zijn onder meer vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Van der Sar (1969) trad in augustus 2017 toe tot de Executive Board van Van Lanschot en heeft via een persbericht haar afscheid aangekondigd.

Van der Sar – van huis uit economotrist – is erg open over de achtergrond van haar besluit en wijst hiervoor naar haar gezondheid. “Mijn besluit om Van Lanschot Kempen te verlaten was een lastige keuze. Het is een uniek bedrijf met bijzondere collega’s. Echter, enkele maanden na terugkomst van een ernstige oogaandoening, waar ik een deel van 2019 mee te kampen had, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik zaken anders ben gaan waarderen en een andere invulling aan mijn professionele leven wil geven.” Ze geeft verder aan zich nog te beraden over haar toekomst, evenmin is het duidelijk of die binnen of buiten de financiële sector ligt. 

“We betreuren het dat Leonne ons gaat verlaten, maar respecteren haar besluit om een andere carrière invulling te kiezen”, laat CEO Karl Guha optekenen. Hij prijst Van der Sar vanwege haar verdiensten en bijdragen aan Merchant Banking en benoemt onder meer een groot aantal begeleide transacties begeleid, versterking van de teams en verdere uitbouw van de succesvolle nichestrategie. “We zijn Leonne zeer dankbaar voor haar inzet en verdiensten bij Van Lanschot Kempen. We wensen haar heel veel succes in de toekomst”, besluit Guha.