‘Empty Concertgebouw Sessions’ gaan door met steun van Van Lanschot

20 mei 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De videoserie ‘Empty Concertgebouw Sessions’ zullen deze én volgende maand worden voortgezet. Het initiatief ontstond in april, toen bijeenkomsten inmiddels verboden waren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met meer dan 450.000 kijkers is het een geslaagd idee. Als hoofdsponsor van Het Concertgebouw ondersteunt Van Lanschot de voortzetting van de videoserie.

De coronacrisis heeft invloed op zoveel verschillende zaken in het dagelijks leven dat men soms bijna zou vergeten hoe ingrijpend de restricties eigenlijk zijn. Een specifiek voorbeeld hiervan zijn de lunchconcerten op woensdagmiddag in Het Concertgebouw in Amsterdam. Deze zijn normaliter gratis te bezoeken, maar zijn uiteraard tijdelijk niet meer toegestaan. Enkele weken na de uitbraak van de crisis besloot men over te stappen op een videoregistratie van de lunchconcerten, onder de noemer ‘Empty Concertgebouw Sessions’. 

Grote namen treden op

De ‘Empty Concertgebouw Sessions’ blijken een succes en mede daarom wordt de reeks de rest van mei en in juni voortgezet. Onder anderen zangeres Trijntje Oosterhuis, harpiste Lavinia Meijer en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta zullen hierin optreden. De komende anderhalve maand zullen ook Ruben Hein Trio, zangeres Karsu en pianist Hannes Minnaar acte de présence geven.

Van Lanschot is sinds 2018 hoofdsponsor van Het Concertgebouw, onder het motto ‘Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek’. “Muziek toont ons de schoonheid en de zin van het leven. Het Concertgebouw geeft daar met deze reeks concerten op een bijzondere wijze invulling aan. Dit is belangrijk want juist in deze tijd biedt muziek troost en inspiratie”, zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van de Bossche Bank.

Het Concertgebouw is verheugd met de extra ondersteuning van Van Lanschot. “Van Lanschot Kempen stelt ons in staat de Empty Concertgebouw Sessions te realiseren. Hiermee kunnen we zoveel mogelijk mensen blijven verrijken met muziek. Ook in deze moeilijke tijden. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor deze steun”, aldus Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw.