Van Lanschot Kempen benoemt Leonne van der Sar tot bestuurslid

13 juni 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft bekendgemaakt dat Leonne van der Sar per 1 augustus Joof Verhees zal opvolgen als lid van de Executive Board. Van der Sar wordt in die positie verantwoordelijk voor de Merchant Banking activiteiten. Verhees blijft werkzaam bij Van Lanschot Kempen als Senior Client Adviser. 

Leonne van der Sar is een ervaren manager met een aanzienlijke staat van dienst in de financiële dienstverleningssector. Sinds juni 2014 werkt Van der Sar als Head of Strategy and Corporate Development  bij Van Lanschot Bankiers. Daarvoor werkte zij acht maanden voor ABN AMRO in een tijdelijke projectmanagementpositie voor het lending change program binnen Private Banking International. Eerder in haar carrière werkte Van der Sar tweemaal een periode van ruim een jaar voor Royal Bank of Scotland, eerst als Interim Manager op het gebied van Separation, Integration en Client transition (2008-2009) en later als Senior Project Manager (2011-2012). 

Voor haar Interimfunctie bij RBS was Van der Sar ruim anderhalf jaar actief als Executive Director of Corporate Development bij ABN AMRO. Zij startte haar professionele loopbaan in 1998 bij ABN AMRO Rothschild, waar zij in acht jaar tijd uitgroeide tot Managing Director, Head of Equity Capital Markets in Nederland. 

Leonne van der Sar - Lid Executive Board Van Lanschot

Executive Board Van Lanschot

Van Lanschot Kempen heeft onlangs het voornemen bekendgemaakt om Van der Sar te benoemen tot lid van haar Executive Board. De benoeming is nog onder voorbehoud van toetsing door de toezichthouder. Bij goedkeuring zal de ervaren professional huidig bestuurslid Joof Verhees opvolgen. Van der Sar zal, net als Verhees voor haar, leiding gaan geven aan de Merchant Banking activiteiten van Van Lanschot Kempen. De afdelingen Securities en Corporate Finance komen onder haar verantwoordelijkheid. 

Karl Guha, bestuursvoorzitter, over de nieuwe aanwinst voor de Executive Board: “We zijn verheugd met de benoeming van Leonne in de Executive Board als hoofd van Merchant Banking. Ze neemt deze rol op een belangrijk moment op zich. Dankzij de posities die zij in haar loopbaan heeft vervuld heeft zij grote ervaring en expertise in investment banking. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met haar kennis, energie en focus een belangrijke bijdrage zal leveren aan het succes van Merchant Banking in een snel veranderende omgeving.” 

Joof Verhees blijft na zijn aftreden als bestuurder van Van Lanschot Kempen wel bij de bank werkzaam. Hij maakt de overstap naar een meer klantgerichte functie – Senior Client Adviser. Joof Verhees over zijn besluit: “Dit is voor mij het juiste moment om een nieuwe, klantgerichte rol op mij te nemen. Zowel Kempen Securities als Kempen Corporate Finance staan er goed voor. De pijplijn is goed gevuld en de teams zijn uitstekend gepositioneerd in hun internationale kernsectoren. Ik ben heel trots op onze resultaten in de afgelopen jaren en op de ontwikkeling die Van Lanschot Kempen heeft doorgemaakt.” Over zijn opvolger zegt hij: “Met Leonne hebben we een opvolger gevonden die onze business nieuwe energie en inzichten kan bieden.” 

Guha voegt toe: “Ik ben Joof zeer dankbaar voor zijn grote verdiensten voor Kempen en voor ons bedrijf als geheel. Joof is één van de gezichtsbepalende mensen die de uitstekende naam en reputatie van Kempen hebben neergezet en uitgebouwd. Hij toonde leiderschap in uitdagende omstandigheden, en als lid van de Executive Board speelde hij met zijn marktkennis, ervaring met transacties én gevoel voor humor een belangrijke rol. Ik ben dan ook heel blij dat hij bij ons in dienst blijft als senior client adviser, een functie die op zijn lijf is geschreven.”