Willy Duron blijft aan als voorzitter raad van commissarissen Van Lanschot

11 april 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vermogensbeheerder Van Lanschot is van plan om Willy Duron te herbenoemen als voorzitter van de raad van commissarissen. De Bossche instelling is al anderhalf jaar bezig met het zoeken naar een geschikte opvolger, maar dat wil nog steeds niet erg vlotten.

Al twaalf jaar lang zit Willy Duron in de raad van commissarissen van Van Lanschot. De laatste drie jaar hield de 74-jarige Belg al de voorzittershamer vast binnen het toezichthoudende orgaan. Tijd om definitief met pensioen te gaan is er echter niet, want Van Lanschot wil nog twee jaar langer met hem door. Duron heeft aangegeven daartoe bereid te zijn.

Willy Duron blijft aan als voorzitter raad van commissarissen Van Lanschot

Hoewel de Bossche bank ongetwijfeld tevreden is over de inspanningen van Duron, is de bank al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger. De oud-topman van de Belgische KBC Bank wordt er immers ook niet jonger op. Toch is een opvolger nog steeds niet gevonden. De voorgenomen herbenoeming lijkt dan ook een noodoplossing te zijn, al wordt het zo uiteraard niet gepresenteerd.

Meer tijd nodig

Van Lanschot geeft aan al anderhalf jaar geleden gestart te zijn met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter voor de rvc. “Het proces om een geschikte kandidaat te vinden met de juiste ervaring en expertise blijkt uitdagend. De Raad van Commissarissen is tot de conclusie gekomen dat er meer tijd nodig is om een geschikte opvolger voor Willy Duron te vinden.”