Rabobank levert bijdrage aan Campus Party in Utrecht

26 mei 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gister startte de Campus Party, een vijfdaags evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Rabobank is als medeorganisator nauw betrokken bij het evenement en verzorgd onder meer twee hackathons, diverse workshops en een podium voor startups om hun ideeën te pitchen. Naar verwachting komen er zo’n 5.000 studenten van technische studies op het evenement af.

Campus Party is een evenementconcept dat wereldwijd verspreid is, en onder meer jaarlijkse edities kent in onder meer Mexico, Spanje, Argentinië en Colombia. De Campus Party in Utrecht die deze week plaatsvindt van 25 tot en met 29 mei is de vierde editie in Europa, nadat het evenement eerder al is georganiseerd in Londen, Berlijn en Madrid. Het evenement duurt niet alleen vijf dagen, maar ook nog eens 24 uur per dag en brengt duizenden jonge Campuseros – geeks, nerds, designers, developers, gamers, hackers, wetenschappers, startups, en andere fans van online en digitale technologie – samen met veelbelovende ondernemers.

Campus Party

Om startend ondernemerschap en (duurzame) innovatie in Nederland te stimuleren heeft Rabobank zich verbonden aan het evenement als medeorganisator en Platinum Partner. Naast Rabobank zijn nog ruim 100 andere organisaties aan het evenement verbonden als partners, sponsors of supporters, onder wie ook een groot aantal Europese universiteiten. Rabobank heeft de organisatie op zich genomen van twee hackathons en diverse workhops.

Harrie Vollaard, hoofd innovatie bij Rabobank, vertelt: “Campus Party is een prachtig evenement waar we innovatieve vooroplopers kunnen ontmoeten die op bancair gebied nuttige toepassingen kunnen bedenken waar onze klanten straks van kunnen profiteren. We hebben daarom 2 mooie uitdagingen bedacht die perfect bij de Rabobank passen. We vragen de Campuseros om voor ons een financieel zintuig te ontwikkelen dat onze klanten vroegtijdig een signaal geeft om zo een verkeerd financieel besluit te voorkomen. En daarnaast vragen we de aanwezigen om hun hersens te laten kraken en na te denken op welke wijze boeren over de hele wereld, als primaire voedselproducent, geholpen kunnen worden: efficiënter produceren met minder natuurlijke hulpbronnen. Deze food & agri-uitdaging focust op de melkveehouderij. Rabobank hoopt dat de Campuseros tot nieuwe inzichten en businessmodellen komen door diverse databronnen aan elkaar te linken met nieuwe technologie.”

Naast de organisatie van de hackatons en workshops, biedt Rabobank tijdens deze dagen een podium aan startups. De startups krijgen de mogelijkheid om hun ideeën te pitchen om zo in contact te komen met interessante partijen. Rabobank heeft een aantal van zijn adviseurs naar het evenement gestuurd om vragen te beantwoorden over financieringen en andere zaken waar startups mee te maken hebben/krijgen. De adviseurs geven inzicht in wat Rabobank voor hen kan betekenen en hoe de bank hen kan ondersteunen.

Eigen innovaties
De Rabobank zal tevens presentaties verzorgen van enkele van zijn eigen innovaties, waaronder de Rabo Wallet en Smartpin. Ook GRPPY, een startup die is ontsproten uit de eerste Moonshot-campagne van Rabobank, vertelt over zijn app waarmee consumenten in een virtuele groepspot uitgaven kunnen bijhouden en verrekenen.

Startup Fest Europe
Campus Party is een van de bijna dertig evenementen die deze week in het hele land georganiseerd worden in het kader van Startup Fest Europe. Rabobank heeft zich aan het evenementenfestival verbonden als Founding Partner, en ondersteunt vanuit die rol meerdere evenementen deze week. Ook FinTechStage en F&A Next eerder deze week maakten onderdeel uit van Startup Fest Europe.