Deloitte sponsor FinTechStage bij Startup Fest Europe

24 mei 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgen, op 25 mei, vindt in Amsterdam, als onderdeel van Startup Fest Europe, FinTechStage plaats. Deloitte sponsort het congres, dat het doel heeft om startups, investeerders en grote bedrijven met elkaar in contact te brengen. Zo stimuleert het evenement ondernemerschap en investeringen in het Europese startup ecosysteem.

FinTech is een veelbesproken onderwerp in de afgelopen jaren. De impact van innovatieve financiële technologie is groot, en technologische startups gebruiken deze technologie om bestaande businessmodellen van gevestigde spelers uit te dagen. Ook deze gevestigde spelers zelf nemen initiatief en investeren in nieuwe financiële technologie. Investeerders zien de enorme potentie van sommige startups en investeren daarom steeds meer in de FinTech sector. In 2015 bereikten de wereldwijde investeringen in financiële innovatie een totaal van $20 miljard, bijna 70% meer dan in 2014.

FinTechStage
Om de kansen van FinTech zichtbaar te maken voor grote bedrijven en investeerders, en zo investeringen in de sector te stimuleren, wordt op 25 mei FinTechStage georganiseerd in Amsterdam. Tijdens dit congres worden startups, investeerders, bestuurders en grote bedrijven (o.a. banken en verzekeraars) met elkaar in contact gebracht om zo een innovatienetwerk te creëren dat ondernemerschap en investeringen in FinTech bevordert. 

FinTechStage Amsterdam

Het congresconcept is in 2015 opgezet en werd dat jaar in vier verschillende landen wereldwijd georganiseerd: Italië, Argentinië, Spanje en Luxemburg. De huidige editie is de eerste keer dat het congres in Nederland wordt georganiseerd, en maakt onderdeel uit van Startup Fest Europe*, een week vol evenementen verspreid over heel Nederland voor en over startups, startup hubs en innovators.

Op het programma van FinTechStage staan onder meer paneldiscussies en open discussies waarin inzichten kunnen worden gedeeld, evenals verschillende sprekers van formaat, onder wie Howard Lindzon, General Partner bij seed investeringsmaatschappij Social Leverage en Thibault Chollet, Director bij Deloitte Consulting Luxemburg. Deloitte heeft zich naast deze inhoudelijke bijdrage aan het congres verbonden als sponsor**. De enorme toename van FinTech bedrijven geeft de financiële sector de kans om met een snelheid te innoveren die voorheen onmogelijk was. Deloitte is bovendien Founding Partner van Startup Fest Europe, en vanuit die rol betrokken bij nog acht andere evenementen tijdens de week van 23 tot en met 27 mei.

“De kracht van innovatie ecosystemen zit in het leggen van de meest relevante connecties, dit vermogen helpt je de meest ingewikkelde vraagstukken sneller op te lossen en met meer kansen in aanraking te komen. Ecosystemen zijn nou eenmaal beter ingericht om sneller te leren, want er zijn altijd meer slimme mensen buiten je organisatie dan erbinnen. In een snel veranderende omgeving vangen meer touchpoints meer signalen op. Een innovatie ecosysteem zijn je touchpoints, je interfaces met de wereld. Als je hier als bedrijf goed gebruik van kan maken, helpt dit je om continue sneller te innoveren en zo groei op lange termijn te realiseren. Wij introduceren onze klanten dan ook zeer graag bij ecosystemen als Startup Fest Europe”, aldus Wassili Bertoen, Managing Director Deloitte Center for the Edge Europe.

* Startup Fest Europe is een initiatief van Startup Delta. In de eerste helft van 2016 bekleedt Nederland de voorzittersstoel in de Europese Unie, en het nationale evenementenfestival biedt de mogelijkheid om Nederland te presenteren als een broedplaats voor innovatie en startups.

** Naast Deloitte hebben ook Holland FinTech en Rabobank zich als sponsoren aan het evenement verbonden. Rabobank Blockchain specialist Chris Huls levert een inhoudelijke bijdrage tijdens de paneldiscussie ‘Blockchain 360 and its plausible bets’.