Investeerders ontmoeten startups tijdens F&A Next

25 mei 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag en morgen – 25 en 26 mei – vindt in Wageningen F&A Next plaats, een evenement waar investeerders, startups en scale-ups uit het Food en Agro domein elkaar ontmoeten. F&A Next wordt georganiseerd door Rabobank, in samenwerking met Food Valley NL, StartLife en Wageningen UR (University & Research centre).

Nederland is een internationale voorloper op het gebied van food en agri. Toch zijn veelbelovende startups in deze sector voor investeerders niet altijd even goed zichtbaar, waardoor het voor deze jonge bedrijven lastig is om te voldoen aan hun financieringsbehoefte. Om de zichtbaarheid van veelbelovende food en agri startups onder investeerders te vergroten, organiseert de Rabobank samen met Food Valley NL, StartLife en Wageningen UR (University & Research centre) op 25 en 26 mei F&A Next. Door investeerders, startups en scale-ups in het Europese Food en Agro domein samen te brengen wil de bank investeringen in kansrijke ondernemers en innovaties stimuleren.

F&A Next

Berry Marttin, lid Raad van Bestuur Rabobank: “We hebben ondernemers nodig om innovaties om te zetten in praktische oplossingen die naadloos aansluiten bij vragen uit de markt. Het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in de wereldwijde food & agri sector, is een belangrijke focus van Rabobank. Innovatie is noodzakelijk, omdat verwacht wordt dat in 2050 de wereldwijde voedselvraag met 60 procent zal zijn toegenomen.”

Op F&A Next is onder meer Anterra Capital aanwezig, een van de grootste F&A-investeringsfondsen ter wereld. Rabobank is een belangrijke investeerder voor Anterra Capital. Naast deze reus komen nog eens meer dan 45 andere internationale venture capital en corporate venture fondsen naar het evenement, evenals vertegenwoordigers van de grootste food en agri bedrijven van Europa. Het programma van het evenement bestaat onder meer uit pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken, die er allemaal op gericht zijn om de aanwezige startups in contact te brengen met deze investeerders.

“We zijn trots dat tijdens dit evenement de grootste groep F&A investeerders ooit in Nederland samenkomt. Wij ondersteunen innovatie in deze sector met financiering, onze unieke food & agri kennis en onze netwerken in mondiale voedselketens van boer tot bord. Daarom zijn we een partner van F&A Next om zo ideeën met investeringen te linken”, aldus Marttin. Hij voegt toe dat hij graag zou zien dat F&A Next uitgroeit van een evenement tot een permanent platform, om zo innovatie in de sector daadwerkelijke tot stand te laten komen.

Startup Fest Europe
F&A Next is een van de bijna dertig evenementen die deze week in het hele land georganiseerd worden in het kader van Startup Fest Europe. Rabobank heeft zich aan het evenementenfestival verbonden als Founding Partner, en ondersteunt vanuit die rol meerdere evenementen deze week. Ook FinTechStage, dat vandaag plaatsvindt, maakt onderdeel uit van Startup Fest Europe.

De Rabobank lanceerde in het kader van Startup Fest Europe ook een online platform om 700 veelbelovende startups voor te stellen aan ondernemers. Via het platform kunnen ondernemers in contact komen met voor hun interessante startups; inmiddels zijn circa 150 matches tot stand gekomen met als doel zo innovatie in het MKB, inclusief de agrisector, te stimuleren.