NIBE: EVC-procedure als alternatief voor Wft-examen

25 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vakbekwame financieel adviseurs die niet in het bezit zijn van een Wft-diploma kunnen toch een diploma halen zonder de schoolbanken in te moeten. Als u de benodigde PE-punten mist of als u nog werkt onder het ‘bedrijfsvoeringsmodel’, dan kan een Erkenning van Verworven Competenties (EVC)-procedure uitkomst bieden. Dat meldt opleidingsinstituut NIBE-SVV. EVC Centrum Nederland is hiervoor een samenwerking aangegaan met NIBE-SVV. 

Alternatief

Het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsstelsel is op 1 januari 2014 ingevoerd. Het vereist dat alle medewerkers met klantcontact altijd – dus nu al – vakbekwaam moeten zijn. Ook moeten alle adviserende medewerkers uiterlijk op 1 april 2016 een nieuw Wft-diploma hebben.
Bij een EVC-traject is het afleggen van een examen ter verkrijging van het diploma niet nodig. Iemand met de vereiste kennis en ervaring in de financiële dienstverlening kan deze in een EVC-procedure erkend en direct om laten zetten in een Wft-diploma. 

NIBE-SVV - Alternatief voor Wft-examen

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC is een toetsmethode die rekening houdt met de bestaande kennis en praktijkervaring die een kandidaat binnen of buiten zijn vakgebied heeft opgedaan. In een EVC-procedure beoordeelt EVC Centrum Nederland of een kandidaat op grond van zijn (werk)ervaring en/of opleidingen voldoet aan de eindtermen van een Wft-module. Via deze alternatieve manier van toetsing (op basis van een samengesteld portfolio en een individueel assessment) is een Wft-diploma te verkrijgen.