NIBE-SVV ontvangt ook accreditatie DSI voor Permanent Vakbekwaam ESMA

25 november 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleidingsinstituut NIBE-SVV heeft afgelopen week een DSI-accreditatie ontvangen voor het mogen aanbieden van een Permanent Vakbekwaam programma voor ESMA-richtsnoeren. Beleggingsadviseurs kunnen bij NIBE-SVV terecht voor het behalen van een DSI-registratie, waarmee ze kunnen aantonen over actuele kennis en vakbekwaamheid te beschikken.

Opleider voor de financiële sector NIBE-SVV is door DSI geaccrediteerd voor het mogen aanbieden van ESMA Permanent Vakbekwaam programma’s. Beleggingsprofessionals moeten vanaf 2020 jaarlijks aantonen dat ze vakbekwaam zijn, bedoeld om beleggers extra bescherming te bieden. Hiervoor krijgen de beleggingsadviseurs een certificering en een registratie in het register van DSI.

De Hilversumse opleidingsinstantie jaarlijks voor het vakgebied relevante, actuele thematiek op het gebied van kennis, integriteit en vaardigheden. Dit programma sluit volgens NIBE-SVV naadloos aan op door DSI geaccrediteerde ESMA-opleidingen en –examens. Het programma richt zich op drie registers.

  • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)

NIBE-SVV geeft aan dat er in december meer informatie beschikbaar komt op de website van de instelling.