Webinar NIBE-SVV over trends verzekeringsfraude en fraudebestrijding

27 januari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het nieuwe live seminar van NIBE SVV op 10 februari gaat over Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding. Wat zijn de trends in verzekeringsfraude en hoe kunt u actief bijdragen aan het signaleren en aanpakken van deze fraude? Op het programma staan de trends in fraude, digitalisering, preventie, gedrag en innovatie en opmerkelijke en veelvoorkomende vormen van fraude. Ook gaat het webinar in op de plannen en pogingen om meer en sneller fraudeurs voor de rechter te krijgen.

Medewerkers die werkzaam zijn binnen de financiële dienstverlening kunnen elk jaar een reeks van vier live webinars volgen om hun vakmanschap verder te ontwikkelen. De webinars worden aangeboden door NIBE-SVV en kennen het thema ‘Focus op vakmanschap’. Vakgenoten, maar ook hoogleraren en auteurs bieden de kijker nieuwe inzichten aan de hand van actuele praktijkcases.

De webinars zijn speciaal geschikt voor iedereen die zich binnen de financiële sector bezighoudt met (de bestrijding van) fraude en benieuwd is naar de ontwikkelingen hiervan in het vakgebied verzekeringen. In het bijzonder het nieuwe webinar op 10 februari. Centraal staan de trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding. Host Jeanette Hadderingh gaat in gesprek met Anne Sonnenschein, Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit en Marcel Bouwman, hoofd Anti-fraude bij Nationale Nederlanden en voorzitter van de Kamer Verzekeringsfraude van het Institute for Financial Crime.

Het webinar vindt plaats op 10 februari, van 20.30 tot 21.15. Het programma behandelt de volgende zaken. 

  • De trends in verzekeringsfraude
  • Digitalisering
  • Opmerkelijke en veelvoorkomende vormen van fraude
  • Plannen en pogingen om fraudeurs sneller voor de rechter te krijgen
  • Innovatie in signalering en aanpak van verzekeringsfraude 

Aanmelden kan hier. Er zijn verder geen kosten verbonden aan de deelname.