NIBE-SVV kondigt nieuw webinar aan over compliance

23 september 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleidingsinstituut voor de financiële sector NIBE-SVV organiseert op 5 oktober het webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’. Het webinar is onderdeel van de reeks ‘Focus op vakmanschap'. Tussen 20.30 en 21.15 gaat financieel juridisch expert Dick Alblas in op trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied compliance. Het webinar is kosteloos te volgen. 

Na jaren achtereen van nationale en internationale berichtgeving over het faciliteren van witwassen hebben wetgevers en toezichthouders de teugels dusdanig strak aangetrokken dat de speelruimte voor banken steeds kleiner wordt. Het overschrijden van die speelruimte leidt niet alleen tot hoge boetes, maar ook tot reputatieschade. Investeren in compliance en kennis over compliance loont dus.

Met het webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’ onderstreept NIBE-SVV het belang dat compliance vertegenwoordigt. Op maandag 5 oktober tussen 20.30 en 21.15 gaat NIBE-SVV directeur Jeanette Hadderingh in gesprek met Dick Alblas over onder meer het vakgebied zelf, over de actualiteit en over trends en ontwikkelingen. Alblas is in het dagelijks leven advocaat bij Vos & De Lange Advocaten en kerndocent bij de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. 

Het programma van het webinar ziet er als volgt uit: 

  • Spraakmakende casus: vragen stellen, herkennen, red flags
  • Het belang van compliance
  • Impact van corona, privacyregels, monitoring en zorgplicht
  • Klantbelang versus bedrijfsbelang: de dilemma’s
  • Nieuwe leidraden en plichten die daaruit naar voren komen

Tijd is het enige dat gevraagd wordt van de deelnemers. Het webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’ is namelijk gratis te bekijken, via deze link.