NIBE-SVV en NCOI werken samen aan ontwikkeling financieel professionals

10 augustus 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onderwijsinstelling NIBE-SVV biedt een specifiek aanbod aan financiële opleidingen, gericht op medewerkers die willen groeien in de financiële sector. Het aanbod bestaat uit erkende HBO Bachelor- en Masteropleidingen. Als onderdeel van NCOI werkt NIBE SVV hiervoor samen met businesspartners NCOI Hogeschool en NCOI University of Applied Sciences.

Volgens NIBE-SVV is bankieren een vak en een vak krijg je niet onder de knie met enkele cursussen of e-learnings. Daarbij komt dat de bankensector voortdurend in ontwikkeling is en steeds weer nieuwe werk- en kennisvelden ontstaan. Jaarlijks bedient NIBE-SVV zo’n 50.000 cursisten in het bank- en verzekeringswezen. Het instituut valt sinds enkele jaren onder de auspiciën van NCOI. NIBE-SVV en NCOI bedienen zowel ervaren financieel professionals die traditionele vakkennis verder willen uitbreiden als mensen die juist de stap naar financieel professional willen maken.

NIBE-SVV en NCOI werken samen aan ontwikkeling financieel professionals

Beginnende financieel dienstverleners kunnen bij NIBE-SVV terecht voor het behalen van een HBO-diploma. Volgens NIBE-SVV kunnen ambitieuze financieel dienstverleners deze voordeliger en in kortere tijd behalen, waarbij het tijdsvoordeel kan oplopen tot zes maanden vergeleken met normaal. Geldige Wft-diploma’s leveren bovendien binnen diverse bachelor-opleidingen vrijstellingen op. De samenwerking tussen NIBE-SVV en businesspartners helpt met de ontwikkeling van de vereiste vakkennis. Wie al één of meerdere stappen verder is en al in bezit is van een HBO-diploma of al jarenlange ervaring bezit kan bij NIBE-SVV direct doorstuderen op Master-niveau.

Leven lang leren

NIBE-SVV benadrukt dat iedereen tot 55 jaar gebruik kan maken van het zogeheten ‘’levenlanglerenkrediet’. Tegen relatief gunstige voorwaarden kunnen mensen geld lenen om zich om te scholen en een HBO Associate degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding te volgen. De Ad-, Bachelor- en Masteropleidingen die NIBE-SVV aanbiedt, vallen onder deze regeling.