Annemieke Nijhof namens overheid commissaris DNB

27 mei 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft Annemieke Nijhof benoemd tot commissaris van overheidswege bij De Nederlandsche Bank (DNB) per 1 juni 2015. De commissaris van overheidswege bij DNB vormt de verbindingsschakel tussen De Nederlandsche Bank en de minister van Financiën en is lid van de raad van commissarissen en van de bankraad van De Nederlandsche Bank.

Ervaring in de publieke en private sector

Nijhof neemt deze rol over van Wim Kuijken, die per 1 juni voorzitter wordt van de raad van commissarissen bij De Nederlandsche Bank. Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën liet weten dat hij verwacht dat Nijhof een goede bijdrage zal kunnen leveren aan het essentiële debat ten behoeve van herstel van het gezag en vertrouwen in de financiële sector. “Zij heeft ervaring in de publieke én in de private sector. Het is waardevol dat zij beide perspectieven kan inbrengen in de raad van commissarissen”, aldus minister Dijsselbloem.

Annemieke Nijhof - DNB

Annemieke Nijhof nu CEO van Ingenieursbureau Tauw

Annemieke Nijhof, nu CEO van Tauw Group, is daar sinds 2012 werkzaam. In september 2012 werd zij tot voorzitter van de raad van bestuur benoemd. Tauw is een Europees advies en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Naast een korte periode bij Grontmij, was zij eerder in diverse functies actief binnen de overheid. Van 2008 tot 2011 was Annemieke Nijhof werkzaam als directeur-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor heeft zij diverse functies vervuld bij de ministeries van OC&W, VROM en Algemene zaken.

Technische achtergrond

Nijhof studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente en behaalde een MBA aan de TSM Business School. Zij vervult ook verschillende nevenfuncties. Nijhof is onder meer lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau en van de raad van commissarissen van Evides Waterbedrijf.