MoneYou introduceert Hypotheek Track & Trace service

22 april 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Online hypotheekverstrekker MoneYou introduceert de ‘Hypotheek Track & Trace service’. Klanten kunnen voortaan met deze service van dag tot dag volgen wat de status van de hypotheek is. Dat maakte MoneYou, dochteronderneming van ABN AMRO bekend.

Inzicht en snelheid in anvraagproces

Met deze nieuwe Track & Trace service speelt de online hypotheekverstrekker in op de behoefte van de klant aan meer inzicht en snelheid in het aanvraagproces. Via de site kunnen klanten een tijdlijn bekijken waarop de status van de hypotheek aanvraag te zien is. Ook kunnen er sms’jes verstuurd worden wanneer er bijvoorbeeld aanvullende documenten nodig zijn. Naar eigen zeggen is MoneYou de eerste financiële dienstverlener in Nederland met zo’n product.

MoneYou introduceert Hypotheek Track & Trace service

Doorlooptijd van 2 maanden naar 1 week

De nieuwe service geeft klanten meer inzicht in het proces en moet ook tijdwinst opleveren. Liesbeth Rigter, algemeen directeur van MoneYou: “Tussen een hypotheekaanvraag en de daadwerkelijke aankoop van het huis zit gemiddeld twee maanden. Wanneer de klant Track & Trace optimaal gebruikt kan dat gereduceerd worden tot een week. Klanten willen zekerheid over of de aanvraag wel tijdig rond zal komen, in welke fase deze zich bevindt en of alle benodigde documenten zijn verstrekt. Dat kan een klant nu eenvoudig zelf volgen en controleren.”

Execution only tot 85% marktwaarde

Een online hypotheek is niet voor iedereen geschikt. “Een hypotheek is geen eenvoudig product. Je gaat naar MoneYou als je handig bent met het internet, ervaring en kennis van hypotheken hebt en weet welke soort hypotheek je wilt alsluiten”, zegt algemeen directeur Liesbeth Rigter. De leensom bij online financieren is maximaal 85% van de marktwaarde.