BinckBank overweegt juridische stappen tegen DeGiro

15 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

BinckBank overweegt juridische stappen tegen DeGiro. In een document dat DeGiro op haar website heeft geplaatst, wordt gesteld dat klanten van BinckBank niet de beste prijs krijgen voor de uitvoering van hun aandelenorders.

BinckBank furieus

BinckBank heeft furieus gereageerd op dit document. “De conclusie van DeGiro dat klanten van BinckBank niet de beste prijs krijgen voor hun aandelenorders wordt niet gestaafd door feiten. De door DeGiro genoemde transacties zijn gefingeerd en niet representatief voor de orders van de Retail klanten van BinckBank. Het betreft transacties in minder liquide aandelen met een ordergrootte 30 tot 50 keer groter dan de gemiddelde ordergrootte van de Retail klanten van BinckBank”, aldus een woordvoerder van BinckBank.

BinckBank boekt goede resultaten

BinckBank overweegt stappen

BinckBank neemt het hoog op. “DeGiro misleidt de particulier belegger en stelt de integriteit van de Nederlandse financiële markten op basis van deze informatie ten onrechte ter discussie. BinckBank zal de toezichthouders informeren en overweegt juridische stappen tegen DeGiro”, aldus de woordvoerder.

Best execution BinckBank via dochter TOM

BinckBank maakt voor de ‘best execution’ van haar orderuitvoering voor aandelen en opties gebruik van de TOM Smart Order Router. Dit systeem vergelijkt voor de klanten van BinckBank de prijs op verschillende markten, naast Euronext en TOM ook op ChiX-BATS.