KAS Bank draagt twee nieuwe leden RvC voor

13 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KAS BANK heeft Petri Hofsté en Peter Borgdorff voorgedragen als nieuwe commissarissen. Later dit jaar zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KAS BANK over de voorgestelde benoeming van Hofsté en Borgdorff besluiten. De Raad van Commissarissen van KAS BANK heeft het voornemen om Borgdorff tot voorzitter te benoemen.

Rijke carrière als CFO en bij de DNB

Petri Hofsté heeft in haar carrière diverse functies vervuld bij KPMG, ABN AMRO, RBS, De Nederlandsche Bank (DNB) en APG. Zij is haar carrière gestart bij KPMG alwaar zij audit partner is geweest in de Financial Services Groep. Bij ABN AMRO vervulde Hofsté de functie van hoofd Finance en plaatsvervangend CFO, bij RBS was zij CFO en bij APG was zij Chief Financial and Risk Officer (CFRO). Bij DNB, waar zij van 2010 tot 2013 actief was, bekleedde zij de functie van divisiedirecteur toezicht banken. Hofsté vervult een aantal nevenfuncties, waaronder commissaris bij BNG Bank en penningmeester van de Vereniging Hendrick de Keyser.  De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Hofsté tot voorzitter van het Audit Committee van de Raad van Commissarissen te benoemen.

Petri Hofste - Peter Borgdorff

Bekend gezicht uit de pensioenwereld

Peter Borgdorff is directeur van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), dat met een belegd vermogen van ruim €150 miljard tot de grootste van Europa behoort. Eerder was de heer Borgdorff directeur van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en vervulde hij onder andere diverse functies voor belangenorganisaties binnen de industrie, de administratieve sector en de bakkerswereld. Borgdorff vervult een aantal nevenfuncties, waaronder voorzitter van het bestuur van Eumedion, lid van het bestuur van Nibud en executive lecturer van Nijenrode Business University. Borgdorff is een zeer bekend gezicht in de Nederlandse pensioenwereld en werd in 2013 uitgeroepen tot ‘pension fund personality of the year’.