Triodos Bank genomineerd voor MVO Nederland Award

19 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Triodos Bank is genomineerd voor de MVO Nederland Award, de award voor de organisatie die in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Triodos Bank is als achtste van in totaal 10 bedrijven genomineerd.

Jurylid Jacqueline Cramer: “De jury heeft Triodos Bank genomineerd omdat zij consequent duurzaamheid als uitgangspunt heeft genomen voor haar bedrijfsstrategie. Triodos let bij al haar investeringen op een goede balans tussen people, planet en profit. De bank kijkt niet louter financieel, maar denkt echt mee over hoe vernieuwende projecten financieel mogelijk kunnen worden.”

MVO Nederland Award

De MVO Nederland Award beloont het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Cramer: “Triodos Bank heeft een pioniersrol vervuld op het gebied van duurzaam beleggen. De bank ging systematisch de prestaties van bedrijven op dat gebied meten. Andere banken volgden daarna ook met allerlei duurzame beleggingsmogelijkheden.”

Triodos Bank genomineerd voor MVO Nederland Award

Bewustheid in de omgang met geld
Matthijs Bierman, directeur Triodos Bank Nederland: “In de periode voordat Triodos Bank werd opgericht was niet meer zichtbaar wat er met geld gebeurt als het op de bank staat. Wat dóét de bank met dat geld? Geld heeft veranderkracht en zet altijd iets in gang, of je dat nu weet of niet. En of je dat nu wilt of niet. In 1980 is Triodos Bank opgericht om bewustheid terug te brengen in de omgang met geld.”

Nominaties
Triodos Bank is als achtste van in totaal 10 bedrijven genomineerd. Eerder werden Marqt, Interface, DSM Nederland, Van Houtum, Unilever, de Vegetarische Slager en Alliander al door de jury genomineerd.