ING lanceert Hypotheekstart

24 juni 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING heeft Hypotheekstart gelanceerd: een online omgeving waar het intermediair het KYC-proces voor nieuwe klanten kan laten doorlopen. Vanaf eind juni kunnen alle intermediairs waar de oranjebank zaken mee doet gebruikmaken van het nieuwe portaal.

“De ambitie is 100% first time right”, benadrukt Turhan Özgüner (directeur Verkoop en Beheer bij ING Intermediair). “Nog belangrijker: een intermediair heeft de volledige regie. Hij bepaalt per aanvraag en zelfs per proces wat hij digitaal wil regelen.”

Özgüner legt uit dat Hypotheekstart een online omgeving is waar offertestukken digitaal ondertekend kunnen worden. Dit volledig digitale proces zou voor veel meer snelheid en efficiency voor intermediairs en hun klanten moeten zorgen.

ING lanceert Hypotheekstart

“Vanuit ING zijn wij er dan ook van overtuigd dat Hypotheekstart zowel het intermediair als de klant zoveel voordeel biedt dat men er graag gebruik van gaat maken.”

Feedback

Hypotheekstart is volgens ING uniek in de markt, zowel als het gaat om de inhoud als om de totstandkoming in samenwerking met het intermediair.

De oranjebank zou namelijk met regelmaat feedback van intermediairs over het klantformulier voor nieuwe klanten ontvangen. Pijnpunt was dat ze offertestukken nog niet digitaal kunnen ondertekenen. Die feedback heeft ING naar eigen zeggen geïnspireerd om samen met het intermediair het portaal te ontwikkelen.

Het KYC helpen digitaliseren is volgens Özgüner het begin van de mogelijkheden die in de komende maanden via Hypotheekstart zullen volgen .

“Zo digitaliseren we op dit moment het bestaande proces waarin een klant toestemming geeft voor het delen van klantdata met het intermediair. Op termijn wordt ook deze toestemming toegevoegd aan Hypotheekstart.”