Amsterdam ontvangt 5.500 zonnepanelen van ING en Kroonenberg Groep

19 juni 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Amsterdam schenken ING en vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep de stad 5500 zonnepanelen. Met deze bijdrage willen de bedrijven de verduurzaming van de stad ondersteunen.

De zonnepanelen hebben een totale waarde van 4 miljoen euro en zullen naar verwachting jaarlijks 2.250 MWh elektriciteit opwekken. Dit komt overeen met het verbruik van 900 huishoudens. De panelen worden verdeeld over zo'n dertig maatschappelijke gebouwen in alle stadsdelen van Amsterdam, zoals welzijnsinstellingen en buurthuizen.

Gebouwen van sportverenigingen, culturele instellingen, zorginstellingen en buurthuizen zullen worden aangesloten op dit duurzame initiatief. Hierdoor kunnen de organisaties die hierin actief zijn flink besparen op hun energierekening.

Amsterdam ontvangt 5.500 zonnepanelen van ING en Kroonenberg Groep

Van links naar rechts: Steven van Rijswijk, Femke Halsema en Lesley Bamberger poseren met het ondertekende cadeau.

Het project is “Amsterdamse Maatschappelijke Sonnepanelen” genoemd, met een knipoog naar de echte Amsterdamse uitspraak. De initiatiefnemers streven er met de betrokken verenigingen en instellingen naar om de besparingen die de maatschappelijke organisaties realiseren door te geven aan Amsterdammers. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van kortingen of gratis lidmaatschappen bij sportverenigingen.

“Met dit cadeau geven wij blijk van onze hechte band met Amsterdam en willen we bijdragen aan een duurzamere stad", reageert ING-CEO Steven van Rijswijk.

“Voor dit bijzondere jubileum hebben we gekeken naar een cadeau waarmee we veel impact kunnen maken voor de Amsterdammer”, voegt Lesley Bamberger, directeur van Kroonenberg Groep, toe. “Deze zonnepanelen dragen onder meer bij aan de verduurzaming van de betreffende panden, iets waar wij in ons dagelijkse werk ook steeds naar streven.”

Burgemeester Femke Halsema nam het cadeau in ontvangst tijdens de vastgoedbeurs Provada in de RAI. Zij noemde het project een uitstekend voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid door het Amsterdamse bedrijfsleven, dat bijdraagt aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de stad.