BNP Paribas gaat samenwerking aan ter bescherming van biodiversiteit

02 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BNP Paribas en Naturalis Biodiversity Center hebben de handen ineengeslagen om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan. De meerjarige samenwerking richt zich op onderzoek, educatie en financiële innovatie.

“Nederland blinkt uit in biodiversiteitsverlies. In de Europese Unie doen alleen België en Malta het nog slechter”, verklaart Edwin van Huis (algemeen directeur van Naturalis Biodiversity Center).

De samenwerking moet mogelijkheden creëren om concrete impact te bewerkstelligen bij het beschermen van biodiversiteit. Door wetenschappelijke expertise te combineren met een uitgebreid financieel netwerk, streven het onderzoeksinstituut en de bank naar concrete impact op het behoud van de wereldwijde natuurlijke hulpbronnen.

BNP Paribas gaat samenwerking aan ter bescherming van biodiversiteit

Naast onderzoek en educatie zullen de partijen zich richten op het versnellen van de ontwikkeling van instrumenten die bijdragen aan bescherming en herstel.

“Dankzij onze samenwerking en de kennis en kunde van Naturalis kunnen wij onze klanten helpen met het nog beter in kaart brengen van hun impact op de natuur en hun afhankelijkheid hiervan”, stelt Geert Lippens (CEO en Country Head van BNP Paribas Nederland). “Daarmee wordt de basis gelegd voor het nemen van concrete vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van strategie of beleid voor het behouden en herstellen van biodiversiteit.”

De algemeen directeur van Naturalis Biodiversity Center benadrukt de invloed van de bank als belangrijke spil in de economie. “BNP Paribas heeft goede contacten in het bedrijfsleven – een belangrijke doelgroep die we nodig hebben om het tij te keren – en maakt het mogelijk om onze kennis en data met deze groep te delen. Het vergroten van het bewustzijn in het bedrijfsleven is essentieel om het verlies van biodiversiteit te kunnen aanpakken.”

Ook kan Naturalis Biodiversity Center volgens de directeur leren van de ervaringen van BNP Paribas met klanten. “Bijvoorbeeld wat hen motiveert of tegenhoudt om het herstel van biodiversiteit te versnellen.”