ASN Impact Investors komt in custodian-zoektocht uit bij BNP Paribas

15 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

BNP Paribas Securities Services heeft er met ASN Impact Investors een grote nieuwe klant bij. De global custodian heeft al €11,1 biljoen aan activa in bewaring, en kan daar nu de €4,2 miljard aan totaal geïnvesteerd vermogen van het duurzame beleggingsfonds aan toevoegen.

ASN zal gebruik maken van de wereldwijde expertise van BNP Paribas Securities Services en zal daarbij ondersteund worden door de operationele en relatiemanagementteams in Amsterdam.

Dat betekent dat de bank de duurzame vermogensbeheerder zal ontlasten met betrekking tot het verlenen van effectenbewaarmingsdiensten, het voeren van de beleggings- en financiële administratie en het verzorgen van toezichthouder- en duurzaamheidsrapportages.

ASN Impact Investors komt in custodian-zoektocht uit bij BNP Paribas

“Wij geloven dat bedrijven, overheden en projecten die naast een goed financieel resultaat ook een positieve bijdrage nastreven op het gebied van klimaat, biodiversiteit en mensenrechten de toekomst hebben”, legt ASN Impact Investors-CEO San Lie uit.

Lie benadrukt dat ook dat het bedrijf het liefst samenwerkt met partners met vergelijkbare betrokkenheid. “We zijn ervan overtuigd dat we die in BNP Paribas Securities Services hebben gevonden. We hebben daarom het volste vertrouwen in een lange en vruchtbare samenwerking.”

Sterke positie

“We zijn zeer verheugd dat ASN Impact Investors ons heeft gekozen als hun nieuwe Custody services-dienstverlener in de Nederlandse markt”, voegt Mark Schilstra (Hoofd Securities Services Nederland en Scandinavië van BNP Paribas) toe.

“ASN’s keuze voor BNP Paribas benadrukt onze sterke positie in Nederland en ons vermogen om front-to-back oplossingen te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van onze Asset Manager-relaties.”