ASN Impact Investors benoemt San Lie tot directievoorzitter

17 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

San Lie is de nieuwe directievoorzitter van ASN Impact Investors. Lie volgt Bas-Jan Blom op, die sinds 2007 de leiding had over de vermogensbeheerafdeling van ASN Bank. Tegelijkertijd breidt ASN Impact Investors zijn directie uit naar drie leden.

Lie was sinds 2019 als hoofd portfoliomanagement verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het duurzame en financiële portfoliomanagementbeleid van de beleggingsfondsen van ASN Impact Investors. Daarvoor heeft hij bij verschillende partijen – waaronder ABN AMRO en BNP Paribas – in de financiële sector gewerkt. Ook was hij in 2016 medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van de Morningstar Sustainability Ratings.

“Ik vind het een geweldige eer en uitdaging om in de voetsporten te treden van Bas-Jan”, legt Lie uit. “Hij heeft de afgelopen vijftien jaar met zoveel visie en met hart en ziel ASN Impact Investors opgebouwd. Hij heeft duurzaam beleggen echt tussen de oren gekregen van beleggend Nederland.”

San Lie, Directievoorzitter, ASN Impact Investors

De nieuwbakken directievoorzitter stelt ontzettend veel zin te hebben om de rol van aanjager over te nemen en de uitgesproken ambitie van ASN Impact Investors waar te maken. “Met al onze beleggingen in 2030 per saldo een positief effect bereiken op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Dat doe ik graag met andere partijen in de sector, want een rijkere wereld bereiken we samen.”

Groeiambities

Bas-Jan Blom stelt met het volste vertrouwen het stokje per 1 maart over te dragen aan Lie. De (aanstaande) oud-bestuurder legt uit dat Lie in een “bijzonder gemotiveerd en deskundig team” terecht komt. “We hebben recent nog het ASN Biodiversiteitsfonds gelanceerd, waarmee we biodiversiteit neerzetten als nieuwe asset categorie. Wat mij betreft een cruciale mijlpaal die sterk zal bijdragen om ook de komende vijftien jaar de duurzame transitie te helpen aanjagen.”

Naast de komst van San Lie heeft ASN Impact Investors tevens bekendgemaakt zijn directie uit te breiden naar drie leden. Een versterking die volgens het beleggingsfonds past bij de groeiambities voor de komende jaren. In die nieuwe samenstelling wordt Lie als directievoorzitter verantwoordelijk voor marketing, sales en fondsenmanagement. Dirk-Jan Stam treedt aan als directeur finance, naast directeur risk management en compliance Ro Dielbandhoesing.