Bunq introduceert Easy Investments

14 februari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

In zijn nieuwste update heeft bunq ‘Easy Investments’ geïntroduceerd. Klanten van de online bank kunnen met de nieuwe optie “eenvoudig en op een duurzame manier” hun geld beleggen.

Bunq legt uit dat het niveau van particuliere investeringen in Europa sinds 2020 naar schatting is verdubbeld. De online bank verwacht dat – nu Europese consumenten onder druk staan door de lage rentetarieven en recordhoge inflatie – de nieuwe functie zijn klanten een gemakkelijke en toegankelijk manier biedt om rendement op hun spaargeld te krijgen.

‘Easy Investments’ biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in milieuvriendelijke bedrijven en bedrijven die werken aan een duurzame ontwikkeling. Dankzij een partnership met birdee, kunnen bunq-gebruikers kiezen uit drie verschillende portefeuilles die het beste aan hun beleggingsdoelstellingen voldoen. “Zo beleggen ze moeiteloos en besparen zich het gedoe van individueel aandelenbeheer”, aldus de online bank.

Bunq introduceert Easy Investments

Ali Niknam (oprichter en CEO van bunq) prijst de stap van zijn bedrijf op het gebied van investeringen. “De introductie van ‘Easy investments’ is een bijzondere ontwikkeling voor bunq. Gebruikers kunnen nu moeiteloos hun vermogen laten groeien terwijl ze bijdragen aan een groenere wereld.”