MeDirect ontvangt opnieuw de Equality Mark Certification

20 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

MeDirect heeft wederom van de National Commission for the Promotion of Equality de Equality Mark Certification ontvangen. Middels de (door het European Social Fund gesteunde) erkenning wil de organisatie bedrijven belonen die “gelijke kansen bieden op de arbeidsmarkt”.

De National Commission for the Promotion of Equality stelt dat MeDirect door de jaren heen verschillende initiatieven heeft gelanceerd om ‘gelijkheid’ in zijn processen en beleid te integreren en te bevorderen, vooral met betrekking tot werving en carrièremogelijkheden.

In een reactie laat de bank weten trots te zijn op de gender equality onder zijn 264 medewerkers en op zijn multiculturele en inclusieve werkomgeving. Het feit dat deze certificering opnieuw (de erkenning is drie jaar geldig) wordt afgegeven zou volgens MeDirect aantonen dat het goed op weg is met zijn inclusiviteitsbeleid. De bank laat dan ook weten niet af te zullen wijken van zijn huidige visie.

MeDirect ontvangt opnieuw de Equality Mark Certification

Het was MeDirect-Chief People Officer Fransesca Farrugia die het certificaat in ontvangst mocht nemen. Volgens Farrugia toont de hercertificering de toewijding van MeDirect aan om gelijkheid onderdeel te laten zijn van zijn kernwaarden.  

“De certificering geeft de onverminderde inzet van ons management weer om het potentieel van iedere afzonderlijke werknemer te erkennen en te stimuleren, vervolgt de Chief People Officer haar uitleg. “Ongeacht zijn of haar geslacht, seksuele voorkeuren, nationaliteit, geloof of zorgtaken.”

Als employer of choice vormt de gelijke behandeling van alle medewerkers de basis van onze organisatie”, aldus Farrugia in haar dankwoord.