Financial Crime Traineeship Delta Capita: inschrijving is geopend

17 mei 2023 Banken.nl 3 min. leestijd

Het aanmeldproces voor alweer de negende lichting van het Financial Crime Traineeship van Delta Capita is van start gegaan. Het advieskantoor zoekt naar kandidaten die in juli, september of november zullen starten.

Het Financial Crime Traineeship van Delta Capita stoomt young professionals klaar voor een carrière in één van de belangrijkste werkgebieden in de financiële sector vandaag de dag: financial crime, ofwel het bestrijden van financiële criminaliteit in de breedste zin van het woord. Delta Capita kiest daarbij bewust voor een beperkt aantal deelnemers, om hen de best mogelijke begeleiding te kunnen bieden.

De groep trainees die geselecteerd worden volgen een tweejarig programma, waarin ze opgeleid worden tot ware financial crime fighters. Middels een uitgebreid trainings- en ontwikkelingsprogramma en door het opdoen van praktijkervaring bij bekende financiële instellingen in Nederland, heeft Delta Capita een opleiding gecreëerd waarin deelnemers zich razendsnel ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De trainees worden gedurende het gehele traject bijgestaan door ervaren collega's, experts uit het AML-veld zelf en opgeleid vanuit de eigen Academy.

Financial Crime Traineeship Delta Capita: inschrijving is geopend AML (anti money laundering), het tegengaan van terrorismefinanciering en financiële fraude vormen wellicht de bekendste vormen van financial crime. Banken fungeren als poortwachters, waarvan verwacht wordt dat zij het financiële systeem ‘veilig’ houden. In dat kader verplichten toezichthouders banken ertoe om hun verantwoordelijkheid te nemen. Nemen ze die niet of onvoldoende, dan dreigen megaboetes.

Voor banken is het dan ook essentieel om te weten wie hun (nieuwe) klanten zijn, en om verdachte geldstromen te herkennen (ook wel bekend als Know Your Customer). Deze taken worden uitgevoerd door de KYC/AML-afdelingen van banken; en dat is precies waar de trainees aan de slag zullen gaan.

Programma

Om trainees voor deze belangrijke verantwoordelijkheid klaar te stomen, volgen ze bij Delta Capita eerst een inhouse trainingsprogramma van een maand. Hoewel de kandidaten vervolgens uitvliegen naar verschillende banken, houdt het theoretische gedeelte van de opleiding daar echter niet op.

Met tal van trainingen ontwikkelt Delta Capita continu de vaardigheden van de trainees, en dat langs meerdere aspecten van het werk. Van het werk als consultant tot analist; en van communicatie- tot leiderschapsvaardigheden.

Voor het programma zoekt Delta Capita naar HBO- of WO-afgestudeerden die vloeiend tweetalig zijn (Nederlands en Engels), affiniteit hebben met de financiële sector en het financial crime-vakgebied, en die niet bang zijn om hun tanden in complexe dossiers te zetten. Verder dienen kandidaten goed in een team te kunnen functioneren en vormen sterke, communicatieve vaardigheden een pre.  

Het Financial Crime Traineeship van Delta Capita startte in de zomer van 2021. De negende lichting zal begin september van start gaan.

Aanmelden voor het traineeship kan hier.

Meer AML-gerelateerd nieuws is te vinden op de AML-themapagina van banken.nl.