Delta Capita leidt AML/KYC specialisten op met nieuw traineeship

01 september 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

In de strijd tegen financial crime lanceert Delta Capita een uniek traineeship voor startende professionals. Het nieuwe programma richt zich speciaal op het vakgebied KYC/AML.

Wereldwijd en ook in ons land blijft de vraag naar AML/KYC-professionals groeien. Delta Capita, een bureau dat zich onder meer specialiseert in de strijd tegen financiële criminaliteit, heeft inmiddels ruim 200 professionals nationaal en internationaal werkzaam in dit vakgebied.

“Bij Delta Capita geloven we dat werken en leren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat gekwalificeerde mensen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Met het tweejarige AML/KYC traineeship spelen we in op de behoefte naar kwalitatief personeel binnen de dynamische wereld van AML/KYC domein”, legt Tjerk de Vries van Delta Capita uit.

Delta Capita leidt AML/KYC specialisten op met nieuw traineeship

“We selecteren alleen de highest potentials en leiden met het traineeshipprogramma de top-of-the-bill AML/KYC specialisten op. Goed voorbereide en opgeleide professionals blijken in de praktijk een veel steilere leercurve te laten zien dan de gemiddelde professional en we zijn ervan overtuigd dat dit het verschil maakt voor onze klanten.”

Het traineeship start met een intensieve maand vol trainingen op inhoud, hard- en soft skills zodat de trainees optimaal voorbereid zijn om direct aan de slag te kunnen bij opdrachtgevers. “Hiermee leveren we een groep opgeleide en ambitieuze trainees die ingezet kunnen worden op diverse opdrachten. Vanwege het uitgebreide trainingsprogramma wat ze doorlopen zijn de trainees van Delta Capita in staat om complexe materie snel eigen te maken.”

Door de nauwe samenwerking met opdrachtgevers zorgt Delta Capita gedurende het hele traject voor de juiste begeleiding, afgestemd op de behoeftes van de opdrachtgever. In de vorm van vervolgtrainingen en persoonlijke coaching door senior KYC analisten zorgt het internationale adviesbureau ervoor dat trainees zich continue kunnen ontwikkelen.

De Vries: “Het stimuleren van groei en ontwikkeling staat bij Delta Capita hoog in het vaandel. Delta Capita investeert in haar mensen en is op zoek naar ambitieuze professionals die bereid zijn hetzelfde te doen. Hierdoor heb je als opdrachtgever altijd beschikking over goed opgeleide professionals die het beste uit zichzelf willen halen.”

“We selecteren professionals die gemotiveerd zijn om een stap extra te zetten, hiermee bouwen we aan een community van unieke mensen met eenzelfde passie en mindset.” Delta Capita biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om het contract van de trainees na 1 of 2 jaar over te nemen.

Het AML/KYC traineeship gaat per 1 november 2021 van start. Inmiddels is de werving van kandidaten in volle gang.