Oud-minister Martin van Rijn benoemd tot RvC-voorzitter DNB

03 april 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandsche Bank heeft bekendgemaakt dat Martin van Rijn de nieuwe voorzitter wordt van de Raad van Commissarissen. Van Rijn volgt Wim Kuijken op, die na elf RvC-dienstjaren (waarvan acht als voorzitter) terugtreedt.

De kersverse voorzitter kan bogen op flink wat ervaring in zowel de publieke als private sector. Zo is hij momenteel niet alleen de voorzitter van de vereniging van woningcorporaties Aedes, maar ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. De zittingstermijn bij zijn laatste functie loopt per 24 mei 2023 af.  

In een verder verleden was hij jarenlang staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bekleedde hij verschillende directiefuncties in de zorgsector. Tevens was hij CEO bij pensioenuitvoerder PGGM. Gedurende de coronapandemie was hij van 23 maart tot 9 juli 2020 minister voor Medische Zorg.   

Oud-minister Martin van Rijn benoemd tot RvC-voorzitter DNB

Van Rijn is vereerd met zijn nieuwe uitdaging. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de andere commissarissen, de directie en de medewerkers van DNB om de stabiliteit en de integriteit van het Nederlandse financiële systeem te waarborgen.

DNB-president Klaas Knot legt uit dat met de komst van Van Rijn maatschappelijke en bestuurlijke ervaring en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen sterk vertegenwoordigd blijft binnen de RvC. “Met zijn ervaring bij PGGM en de AFM heeft hij brede kennis van de financiële sector vanuit verschillende perspectieven.”

Trots

Knot richt zich daarnaast tot vertrekkend voorzitter Wim Kuijken. “We willen Wim zeer bedanken voor zijn toewijding en inzet. Hij heeft als voorzitter een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van DNB. We zullen de uitstekende samenwerking met Wim nog enkele maanden voortzetten en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Kuijken zelf benadrukt dat een goed moment was om terug te treden als commissaris van DNB. “De directie en de medewerkers van DNB kunnen trots zijn op de geleverde prestaties in turbulente tijden”, vervolgt hij. “DNB ligt goed op koers.”

“Met Martin verwelkomen we een zeer deskundige en ervaren voorzitter en kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Namens alle commissarissen wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol”, aldus Kuijken.