Lloyds Bank: ‘Overspannen woningmarkt leidt ook tot overspannen hypotheekadviseurs’

07 juli 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Ingrijpende veranderingen in de samenleving leiden ook bij financieel ondernemers tot groeiende spanningen. Reden voor Lloyds Bank om de samenwerking op te zoeken met Instituut Vitae. Het tweetal heeft een aantal korte video’s opgenomen waarin ondernemers concrete tips krijgen om de stressfactoren in hun werk te verlagen.

“Hypothecair krediet is altijd al een vak geweest waarin je als adviseur te maken krijgt met de nodige spanningen”, legt Tom Starink (Head of Marketing & Business Development bij Lloyds Bank) uit. Starink ziet door verschillende factoren de werkdruk toenemen. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan de overspannen woningmarkt, maar ook aan de overspannen arbeidsmarkt.

Zo hebben hypotheekadviseurs het de laatste jaren niet alleen extreem druk gehad – het was door de tekorten op de arbeidsmarkt ook heel lastig om bekwaam personeel te vinden. “Het vertrek van een medewerker was daardoor moeilijk op te vullen. Er is de laatste tijd dan ook ontzettend veel overgewerkt en de druk stond permanent op de ketel. Tel daarbij op dat de sterke stijging van rente en inflatie ook veel onduidelijkheid voor onze bedrijfstak oplevert.”

‘Wanneer je weet hoe het moet, is het niet moeilijk’

Om overspannen ondernemers bij te staan heeft Lloyds Bank samen met Janine Oskam, naast financieel adviseur ook mede-eigenaar van Instituut Vitae, een aantal korte video’s opgenomen. In de video’s geeft Oskam een aantal praktische adviezen hoe financieel adviseurs kunnen omgaan met specifieke stress-factoren.  

“Dat kan gaan over een mail die je leven dreigt te beheersen, medewerkers die soms net even andere prioriteiten stellen dan jij als ondernemer, of over het verdelen van je aandacht.” Omstandigheden die volgens Starink voor elke adviseur herkenbaar zijn en met de tips van Oskam beheersbaar gemaakt kunnen worden. “Om het op zijn Cruijffiaans te zeggen: ‘Wanneer je weet hoe het moet, is het ook niet moeilijk.'”

De video’s zullen in de komende tijd via het LinkedIn-account van Lloyds Bank voor iedereen te zien zijn. Aansluitend op de video’s biedt Lloyds Bank adviseurs ook een workshop met Janine Oskam aan.