Mastercard lanceert eerste ‘crypto-backed’ betaalkaart

26 april 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nexo en Mastercard noemen het de laatste stap om crypto’s in het reguliere financiële netwerk geaccepteerd te krijgen. De crypto-kredietverstrekker heeft samen met Mastercard de allereerste ‘crypto-backed’ betaalkaart gelanceerd.

Consumenten kunnen met behulp van de kaart aankopen doen met crypto’s, zonder deze eerst om te hoeven zetten in regulier geld. Digitale activa zoals bitcoin worden bij de betaling gebruikt als onderpand om het verleende krediet te ondersteunen.

De kaart is gekoppeld aan een door Nexo verstrekte, ‘crypto-backed’ kredietlijn en kan worden gebruikt bij alle 92 miljoen winkels die Mastercard als betaalkaart accepteren. Investeerders kunnen met de betaalkaart tot 90% van de fiatwaarde van hun crypto-activa uitgeven. De kaart vereist daarbij geen minimale aflossingen of maandelijkse vaste lasten. Tevens worden er over betalingen tot maximaal  €20.000 geen FX-kosten afgetrokken.

Mastercard lanceert eerste ‘crypto-backed’ betaalkaart

Raj Dhamodharan, Head of Crypto en Blockchain bij Mastercard, legt verder uit dat de kaart geen beperkingen kent over het bedrag dat een klant kan uitgeven en dat alleen rente wordt betaald over het bedrag dat daadwerkelijk is uitgegeven. Dhamodharan erkent dat “digitale activa een revolutie teweegbrengen in het financiële landschap, en daar wil Mastercard een rol in spelen”.