ASN Bank (wederom) verkozen tot duurzaamste bank van Nederland

04 april 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Consumenten hebben ASN Bank voor de vierde keer verkozen tot de duurzaamste bank van Nederland. Al met al eindigt de bank in de Sustainable Brand Index op de zeventiende plek. De algehele top vijf bestaat uit De Vegetarische Slager, Tony Chocolonely, Greenchoice, Zonnatura en de ANWB.

De Sustainable Brand Index onderzoekt jaarlijks de duurzaamheid van consumentenmerken op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid. Voor het Nederlandse onderzoek werden er in totaal 11.000 respondenten ondervraagd en zijn er ruim 202 merken onderzocht uit twintig verschillende sectoren. Het doel van het onderzoek is om de waarde van duurzame branding te benadrukken en het bewustzijn hiervan te vergroten.

ASN Bank werd in 2018, 2019 en 2021 ook al verkozen tot het meest duurzame merk in de bancaire sector (de Sustainable Brand Index bestaat sinds 2011). De top vijf van de meest duurzame banken – in de ogen van de consument – bestaat uit Triodos (27), Rabobank (45), SNS Bank (59) en ING (75).

ASN Bank (wederom) verkozen tot duurzaamste bank van Nederland

Uiteraard is Arie Koornneef, directeur ASN Bank, blij met de erkenning van de consument. “Sinds haar oprichting in 1960 werkt ASN Bank al aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Het is fantastisch om te zien dat onze inspanningen om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken, worden beloond.”

“We merken dat ASN Bank steeds vaker als gids wordt gezien en ook deze mooie waardering laat zien dat we daarin succesvol zijn. We zijn dankbaar en trots op de prijs, onze medewerkers én onze klanten”, besluit Koornneef.