ASN Bank zet in op duurzame schadeafhandeling

09 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Klanten van ASN Bank kunnen sinds kort een duurzame woonhuis-, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze duurzame schadeverzekeringen omvatten extra dekkingen op het gebied van duurzaamheid: zo zijn zonnepanelen, laadpalen en groene daken volledig verzekerd.

De verzekeringen zijn ‘dubbel’ duurzaam omdat enerzijds de verzekerde spullen – in het geval van schade – niet automatisch door nieuwe worden vervangen. De bank biedt namelijk de optie om schade te laten herstellen, of te vervangen met tweedehands of refurbished materialen. Anderzijds wordt de premie van de verzekeringen belegd volgens het ASN duurzaamheidsbeleid, waarvan 2% specifiek wordt geïnvesteerd in innovatieve duurzame projecten. ASN Bank werkt voor de verzekeringen samen met a.s.r. schadeverzekeringen.

Naturalis – met het project Kennis Natuurlijk! – is zo’n duurzaam initiatief dat de aankomende tijd kan rekenen op extra investeringen vanuit de 2%-regeling van ASN Bank. In dit project beantwoorden jonge onderzoekers vragen over leefomgeving, wonen en klimaat voor opdrachtgevers uit de maatschappij.

ASN Bank zet in op duurzame schadeafhandeling

De schadeverzekeringsmarkt verduurzamen

Patrick van de Bos (productmarketeer duurzaam verzekeren bij ASN Bank) legt uit dat de schadeverzekeringen niet alleen duurzaam zijn, maar ook voorbereid op de toekomst. “Zo hebben we het eigen risico op stormschade automatisch afgedekt, omdat we door klimaatverandering steeds vaker extreem weer gaan meemaken. Daarnaast geloven we dat circulariteit de toekomt heeft, daarom is duurzaam herstel de standaard in plaats van zomaar vervangen voor iets nieuws.”

Hoewel de verzekeringen nog geen maand oud zijn, heeft ASN Bank alweer de ambitie aangekondigd om meer bekendheid te geven aan duurzaam verzekeren. De bank wil zijn assortiment uitbouwen naar een volwaardig pakket aan particuliere verzekeringen en hoopt zo – eind 2025 – een substantieel aandeel in handen te hebben van de duurzame verzekeringsmarkt. “Met als resultaat: meer duurzaam herstel, en daarmee de schadeverzekeringsmarkt verder verduurzamen.”