Rabobank: 'Eerste proeftransactie met nieuwe Mastercardbetaalpas succesvol verlopen'

23 februari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Rabobank start in de tweede helft van dit jaar met het vervangen van de huidige Maestro betaalpassen naar een nieuwe betaalpas. Klanten van de bank kunnen met de nieuwe pas wereldwijd betalen. Tevens stelt de pas consumenten in staat om online aankopen te doen, net zoals zij nu met een creditcard gewend zijn.

Rabobank heeft In aanloop naar de vervanging naar de nieuwe betaalpas laten weten dat de eerste online proeftransactie met de nieuwe Mastercardbetaalpas succesvol is uitgevoerd. “Wij zijn blij dat wij als eerste grootbank in Nederland met deze nieuwe functionaliteit en de eerste succesvol uitgevoegde betaling de stap naar meer (online) betaalgemak voor onze klanten hebben gezet”, stelt Fred van Pouderoijen (Head of Cards bij Rabobank).

“Nu de wereld in hoog tempo overgaat van fysiek naar digitaal betalen en de behoeften en het gedrag van de consument in die ontwikkeling meegaan, is het ons doel om mensen een gemakkelijke en veilige manier van winkelen te bieden”, vult Jan-Willem van der Schoot (Country Manager Mastercard Nederland) zijn collega aan. “De overgang naar Debit Mastercard gaat kaarthouders, die hun Maestro kaart vaak niet online kunnen gebruiken, een betere winkelervaring bieden – zowel fysiek als online.

Rabobank: 'Eerste proeftransactie met nieuwe Mastercardbetaalpas succesvol'

Het vervangen van de huidige Rabobank-Maestro-passen start in de tweede helft van 2022. De coöperatieve bank laat weten dat de aankomende periode de betaalterminals in onder andere winkels, benzinestations en parkeergarages in Nederland worden aangepast om de nieuwe betaalpas te kunnen accepteren. Rabobank stelt contact op te nemen met zakelijke klanten die een betaalterminal hebben die aangepast moet worden.