Jan Willem van der Schoot nieuwe Country Manager Mastercard Nederland

07 april 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard Nederland krijgt in de persoon van Jan Willem van der Schoot een nieuwe landenmanager. Van der Schoot volgt Arjan Bol op, die op zijn beurt doorschuift naar de post van Senior Vice President Product Marketing bij Mastercard New Payment Platforms.

De naam Arjan Bol doet meestal de nodige bellen rinkelen in de Nederlandse financiële sector. Inmiddels is hij al vijf jaar eindverantwoordelijke voor de Nederlandse operaties van het Amerikaanse betalings- en technologiebedrijf. Bol – die vóór Mastercard jarenlang voor ING werkte – maakt echter een nieuwe stap in zijn carrière. Bij de divisie New Payment Platforms wordt hij Senior Vice President Product Marketing. Zijn opvolger staat reeds klaar, dat is Jan Willem van der Schoot.

Van der Schoot werkt sinds de zomer van 2012 voor Mastercard. De van oorsprong econoom was meest recent actief als account lead en sales manager met betrekking tot de Nederlandse financiële sector. Ook was hij al onderdeel van het dagelijkse bestuur van Mastercard Nederland. In zijn nieuwe functie wordt hij volledig verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Mastercard Nederland.

“We zijn enorm blij dat Jan-Willem van der Schoot de nieuwe Country Manager voor Nederland wordt”, aldus Eimear Creaven, President West-Europa bij Mastercard. “Jan-Willem beschikt over diepgaande kennis van de betaaltechnologiesector en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring en expertise Mastercard Nederland samen met onze partners verder laat groeien.”