Regnology organiseert online RegTech-conventie ‘Start of a New Chapter’

18 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

Regnology organiseert alweer voor de achtentwintigste keer zijn tweedaagse online RegTech-event. De nieuwste editie van het webinar staat in het teken van het leven na de coronacrisis. Regnology legt uit dat de coronacrisis de wereld permanent heeft veranderd, waardoor er een nieuw tijdperk is aangebroken voor financiële dienstverlening. De nieuwste editie draagt dan ook het motto ‘Start of a New Chapter’.

“De uitdagingen voor zowel banken als toezichthouders zijn – als gevolg van de veranderde wereld – toegenomen”, legt Regnology uit. “Tevens zijn grote trends zoals digitalisering, kostenreductie en duurzaamheid in een stroomversnelling geraakt. Letterlijk en figuurlijk begint de RegTech wereld aan een nieuw hoofdstuk.”

Programma

Op het online event wordt de toekomst en duurzaamheid van het financiële systeem, evenals de regulering van de bancaire sector besproken. Op de eerste dag (23 november) worden er keynotes en paneldiscussies gepresenteerd over de digitale transformatie vanuit het perspectief van banken en toezichthouders, de voortdurende druk op kostenbesparingen en de toegenomen eisen rondom duurzaamheid. Dezelfde onderwerpen komen ook aan bod in verschillende break-out sessies in de namiddag.

Regnology organiseert online RegTech-conventie Start of a New Chapter

Op de tweede dag (24 november) zijn de producten en diensten van Regnology het onderwerp van de dag. Het RegTech-bedrijf presenteert daarbij zijn belangrijkste portefeuille-ontwikkelingen en geeft een vooruitzicht op de planning voor het aankomende jaar. In praktijkgerichte break-out sessies worden de onderwerpen op het gebied van regulatory reporting (RegTech, SupTech en risk management) besproken.

De gastsprekers op het event zijn onder andere Eric Usher (Head of Finance Initiative bij de Verenigde Naties Environment Programma), Pentti Hakkarainen (RvC-lid van de Europese Centrale Bank), Alexandra Maniati (Directeur Innovatie & Cyberbeveiliging van de Europese Federatie van Banken), Monika Schnitzer (onder andere hoogleraar Economie aan de Universiteit van München) en Joanne Horgan (Chief Innovation Officer van Vizor).

De volledige agenda en sprekerslijst is hier te vinden.