Triodos klaar voor afgeven Green Bonds

20 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos heeft bekendgemaakt dat het zijn Green Bond Framework succesvol heeft afgerond. Het raamwerk stelt de bank in staat om Green Bonds af te geven die zijn afgestemd op de “beste” marktstandaarden, waaronder de ICMA Green Bond Principles, de Climate Bond Initiative Standards, de EU Taxonomy en de EU Green Bond Standard.

Voor de ‘Use of Proceeds’ in Triodos’ raamwerk heeft de bank drie categorieën geselecteerd: duurzame energie, duurzame woningbouw en milieuvriendelijk beheer van ‘levende natuurlijke hulpbronnen en landgebruik’. Het raamwerk kan daarbij op de goedkeuring rekenen van Vigeo Eiris, het ESG-onderzoeksbureau beoordeelde het raamwerk als onafhankelijke partij.

Volgens Triodos-CFO André Haag is de bank – met zijn strategische impactthema’s Energie & Klimaat, Natuur & Voedsel en Sociale Inclusie – opgebouwd rondom het aanpakken van wereldwijde uitdagingen. “Het raamwerk maakt Triodos relevanter dan ooit en ik geloof dan ook dat we een belangrijke maatschappelijke rol spelen door duurzame kredietproducten aan te bieden.”

Triodos klaar voor afgeven Green Bonds

“De voltooiing van ons Green Bond Framework is een belangrijke stap voor Triodos en past perfect bij onze ambitie om geld bewuster in te zetten om een duurzame en blijvende verandering te creëren”, gaat Haag verder. “Het stelt ons daarbij in staat om onze kapitaalbasis te diversifiëren en om waardegedreven initiatieven te financieren die vorm geven aan de positieve verandering die wij voor ogen hebben.”