Mastercard neemt cryptobedrijf CipherTrace over

16 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Mastercard heeft zijn mogelijkheden op het gebied van digital assets verder vergroot door CipherTrace – een bedrijf gespecialiseerd in ‘cryptocurrency intelligence’ – over te nemen. De financiële voorwaarden behorende bij de overname zijn vooralsnog onbekend.

CipherTrace analyseert enorme hoeveelheden gevalideerde blockchain-transactietoewijzingen om inzicht te krijgen in meer dan 900 cryptocurrencies. De data wordt vervolgens door de klanten van het bedrijf (waaronder banken) gebruikt voor ‘security en fraud monitoring’.

Mastercard stelt dat de integratie van de expertise en data van CipherTrace met zijn eigen technologie het bedrijf in staat stelt om zijn klanten meer transparantie te bieden in de cryptowereld. Ook stelt het betaaltechnologiebedrijf dat de overname helpt om zijn klanten risico’s te laten begrijpen en hun verplichtingen op het gebied van (naleving van) de regelgeving beter te managen.

Mastercard neemt cryptobedrijf CipherTrace over

Voortborduren op capaciteiten

Volgens Ajay Bhalla, President Cyber & Intelligence bij Mastercard, is het belangrijk om er voor te zorgen dat het ‘ecosysteem van digital assets’ vertrouwd en veilig is, temeer vanwege de snelle groei ervan. “We willen dit doel bereiken door voort te bouwen op de complementaire capaciteiten van Mastercard en CipherTrace.”

De overname van CipherTrace past in de recente “agressieve” strategie van Mastercard om zijn digital assets te versterken. Eerder ging Mastercard de samenwerking aan met Uphold, Gemini en Bitpay om onder andere CBDC platforms te bouwen en te testen en om een breder gebruik van blockchaintechnologie te ondersteunen.