Joost Reijnen voegt zich als CTO bij directie Ohpen

02 juni 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Core banking provider Ohpen benoemt CTO Joost Reijnen als lid van de executive board. Met de aanstelling sorteert Ohpen voor op de ontwikkeling van nieuwe producten voor internationale expansie. 

Reijnen zal de weg binnen Ohpen inmiddels al redelijk goed kennen. Hij voegde zich in 2016 als engineering manager bij het collectief, in een tijd dat Ohpen een heel stuk kleiner was dan vandaag de dag. In de jaren nadien droeg Reijnen bij aan de ontwikkeling van diverse nieuwe producten en derhalve aan de stevige groei van de onderneming. En passant groeide hij zelf door tot Chief Technology Officer.

De benoeming tot lid van de executive board markeert weer een nieuwe stap voor zowel Ohpen als Reijnen. Als zodanig wordt Reijnen verantwoordelijk voor de integratie, oplevering en implementatie van nieuwe producten binnen het platform van Ohpen, dat bezig is met de transformatie van cloud core banking naar een volledig serverloos cloud core banking platform.

“Joost vormt een perfecte aanvulling op de kennis en ervaring die we binnen het bestuur al bezitten”, licht CEO Matthijs Aler toe. “Hij stond aan de wieg van diverse sleuteleigenschappen van het platform en heeft een belangrijke rol gespeeld in de stap naar volledig serverloos. Zijn zucht naar perfectie stelt ons in staat om een uniform platform te bieden aan al onze klanten in alle landen waar we actief zijn.”

Met betrekking tot zijn benoeming laat Reijnen zelf optekenen: “Ik blijf actief met dit team van uitzonderlijk getalenteerde en toegewijde specialisten. Samen werken we aan het technisch meest geavanceerde platform, gebouwd op de fundamenten die Chris Zadeh gelegd heeft. Hij was in 2009 lichtjaren vooruit door te starten met bankieren in de cloud.”

Gerelateerd:
Ohpen trekt marketingbaas bij Tesla vandaan