Core banking platform Ohpen krijgt nieuwe CEO

08 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Huidig CEO Chris Zadeh van Ohpen doet een stapje terug en schuift Matthijs Aler naar voren als nieuwe eindverantwoordelijke. Aler is inmiddels zeven jaar in dienst van Ohpen en de huidige COO van het fintech-bedrijf. Zadeh wil zich zelf weer meer op technologische ontwikkelingen gaan richten binnen Ohpen. Daarnaast blijft hij bestuursvoorzitter.

Bij het grote consumentenpubliek zal de naam Ohpen niet heel veel bellen doen rinkelen, maar binnen de bankensector des te meer. Het platform van Ohpen administreert spaar- en beleggingsrekeningen voor diverse bekende spelers in de financiële sector. In Nederland zijn onder andere LeasePlan BankKnab en de Volksbank-dochters ASN Bank en SNS klant. Het feit dat alle informatie via de cloud bereikbaar is, is waar Ohpen zich mee wil onderscheiden. En dat doet het met succes, wanneer gekeken wordt naar de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt.

Drie kantoren, meer dan 150 medewerkers

Al sinds de oprichting in 2009 staat Zadeh aan het hoofd van het bedrijf, dat hij zelf oprichtte. In de tien jaar dat het bedrijf nu bestaat heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van cloudbankieren. Inmiddels beschikt Ohpen over kantoren in Amsterdam, Londen en Barcelona en telt het bedrijf meer dan 150 medewerkers. Het bedrijf haalde in de afgelopen twee jaar voor circa €40 miljoen aan investeringen op, waarmee Ohpen verder kan groeien.

Core banking platform Ohpen krijgt nieuwe CEO

Zadeh heeft veel vertrouwen in zijn huidige COO Aler: “Toen wij begonnen, waren we een startup met niets anders dan onze missie om de beste core banking engine ter wereld te bouwen. Geen medewerkers. Geen klanten. Geen kantoor. Na duizenden afwijzingen te hebben ontvangen van banken en een miljoen ontwikkeluren, zijn we nu een scale-up met klanten, kantoren en omzet. Matthijs en ik zijn al zeventien jaar collega’s en vrienden, eerst bij BinckBank en daarna bij Ohpen. Als iemand Ohpen kan leiden, is hij het.”

Pionier

Aler is zoals gezegd zeven jaar in dienst bij Ohpen. Eerder was hij al CCO van het fintech-bedrijf, nu wordt hij CEO. Hij prijst de visie die Zadeh tien jaar geleden al had. “Chris zag al dat bankieren naar de cloud zou gaan in de tijd dat Amazon nog bekend stond als een boekhandel en cloud volledig onbekend was. Hij is een pionier die letterlijk alle obstakels overwonnen heeft om core banking naar de cloud te krijgen. Ohpen was wereldwijd het eerste bedrijf dat toestemming van toezichthouders kreeg voor cloudbankieren. Zonder Chris zou de financiële sector er letterlijk anders uit hebben gezien”,  aldus Aler.

Met de verschuivingen ziet het nieuwe bestuur van Ohpen er als volgt uit: Matthijs Aler als CEO, Angelique Schouten als CCO, Lydia van de Voort als Chief of Staff en Zadeh als voorzitter van het bestuur.

Lees ook:
De Volksbank kiest core banking platform Ohpen voor beleggingsdiensten