Investeringsmaatschappij NPM Capital koopt 35% aandeel in fintech Ohpen

22 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Fintech-Ohpen krijgt er een aandeelhouder van formaat bij. NPM Capital neemt namelijk 35% van de aandelen van het bedrijf over van beheermaatschappij Amerborgh, investeerder van het eerste uur.

Ohpen is binnen de financiële sector actief via een platform waarmee het spaar- en beleggingsadministraties verzorgt. Dat doet het voor banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen. Door alle dienstverlening via de cloud te laten verlopen wil Ohpen financiële instellingen minder afhankelijk laten zijn legacy systemen, vaak een beperkende factor bij gevestigde partijen. Hoewel het bedrijf vooral middelgrote banken tot de clientèle rekent, richt het zich de komende jaren ook op grootbanken en pensioenbedrijven.

Groei realiseren

De verkoop van een flink aandelenpakket is volgens Ohpen nodig om schaalvergroting en internationale groei te realiseren. “We kunnen nog vooruit met het groeikapitaal dat we begin 2018 hebben opgehaald”, aldus Matthijs Aler, die aan het begin van het jaar naar voren stapte als nieuwe CEO van Ohpen. “Met Amerborgh en NPM hebben we een uitgebalanceerde aandeelhoudersstructuur voor de lange termijn waarmee we toekomstige groeiambities willen realiseren. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met het team van NPM.” 

Investeringsmaatschappij NPM Capital koopt 35% aandeel in fintech Ohpen

Vanuit NPM Capital was de blik al langer gericht op de technologiesector, omdat de investeringsmaatschappij er grote kansen ziet. “Ohpen hadden we al langer in ons vizier en is een van de meest veelbelovende technologiebedrijven die we in de afgelopen jaren hebben gezien. We zijn erg onder de indruk van wat er na tien jaar staat: een cloud native core banking engine, een schitterende klantenbasis en een prachtig fundament voor verdere groei. We zijn heel enthousiast dat wij nu deel kunnen uitmaken van hun toekomst“, licht  Rutger Ruigrok toe, manager director bij NPM. 

Amerborgh blijft betrokken

Dat Amerborgh een aandelenpakket van 35% verkoopt wil volgens de beheermaatschappij niet zeggen dat het zich wil terugtrekken uit Ohpen. Het bedrijf stapte tien jaar geleden in als één van de eersten en wil ook deel uitmaken van de toekomst van Ohpen. “Onze verwachtingen van destijds zijn steeds overtroffen. We hopen nog lange tijd deelgenoot te zijn van Ohpen’s ongelofelijke avontuur“, besluit Michel Vrolijk, managing director bij Amerborgh Nederland.  

Gerelateerd:
De Volksbank kiest core banking platform Ohpen voor beleggingsdiensten