Software-aanbieder Five Degrees en online beveiliger Entersekt starten samenwerking

11 september 2019 Banken.nl 1 min. leestijd

Five Degrees start met de integratie van beveiligingsoplossingen van Entersekt binnen de eigen bancaire software-omgevingen. De bedrijven kondigen hebben formeel een samenwerking aangekondigd. Five Degrees en Entersekt geven aan optimale digitale gebruikerservaringen te willen koppelen aan de hoogste veiligheidseisen. 

Five Degrees en Entersekt zijn twee spelers die zich sterk specialiseren binnen hun eigen gebied. Het Nederlandse fintech-bedrijf Five Degrees levert eigentijds bancaire software waarmee het financiële partijen wil helpen een digitale transformatieslag te maken. Entersekt aan de andere kant richt zich op online beveiliging, meer specifiek op ‘mobile first’ identiteitssystemen. Beide partijen denken dat één en één drie wordt door samen te werken. 

"Onze producten zijn volwassen en schaalbaar, met bewezen trackrecords. Bij Entersekt helpen we tientallen miljoenen eindgebruikers wereldwijd met het beveiligen van 150 miljoen digitale transacties per maand in 45 landen”, aldus Claudius van der Meulen, SVP van Entersekt Europe. “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Open Banking Marketplace van Five°Degrees. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking verdere innovatie in de digitale dienstverlening zal stimuleren en onze gezamenlijke klanten zal helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie."

Volgens beide biedt de samenwerking financieel dienstverleners groeikansen te benutten zowel binnen Europa als daarbuiten. Peter-Jan van de Venn, Executive Vice President van Five Degrees: “De samenwerking met Entersekt sluit volledig aan op onze visie op de toekomst van de financiële sector en we zijn dan ook verheugd om Entersekt te mogen verwelkomen als onderdeel van onze Open Banking Marketplace. Onze marktplaats staat voor een cultuur van samenwerking in de hele sector, die ons in staat stelt een betere klantervaring te bieden via onderling verbonden API's.".