Five Degrees en ieDigital lanceren digitale bankoplossing voor klanten

21 november 2018 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nederlands FinTechbedrijf Five Degrees en de Britse digitale dienstverlener ieDigital zijn een samenwerking aangegaan. Gezamenlijk hebben ze een naar eigen zeggen “complete digitale bankoplossing” ontwikkeld. Financiële instellingen beschikken hiermee over een kosteneffectieve oplossing voor de ontwikkeling van nieuwe digitale bancaire producten.

Onderzoek van onder meer Forrester laat zien dat veel financiële instellingen ook vandaag de dag nog altijd vasthouden aan verouderde, vaak logge back-end systemen, zogeheten legacy-IT. Zij beseffen onvoldoende hoe belangrijk het is om deze infrastructuur te vernieuwen, om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in de steeds sneller veranderende markt.

Five Degrees | ieDigital

Speciaal voor financiële instellingen hebben Five Degrees, een Nederlandse aanbieder van digitale bancaire software - en ieDigital – een leverancier van digitale diensten aan de financiële sector in het Verenigd Koninkrijk – een compleet aanbod van digitale bancaire oplossingen gelanceerd, die voldoen aan de consumentenbehoeften van de toekomst.

De partners spreken van de “meest complete digitale bankoplossing” in de markt, waarmee sterk gepersonaliseerde digitale klantbeleving binnen handbereik komt te liggen. Dit is mogelijk dankzij de gecombineerde inzet van ‘Interact’ - het platform voor digitale interactie van ieDigital - en ‘Matrix’: het digitale bancaire platform van Five Degrees. Met de oplossing kunnen klanten nieuwe bancaire producten en services eenvoudig en binnen zeer korte tijd ontwerpen en implementeren.

Five Degrees en ieDigital lanceren digitale bankoplossing voor klanten

"Onze samenwerking met ieDigital maakt het mogelijk de digitale beleving van bestaande en nieuwe klanten te versterken. Ook stelt het ons in staat om hoogwaardige consumentgerichte oplossingen toe te voegen aan ons portfolio. Deze overeenkomst maakt de weg vrij voor de verdere groei van Five Degrees en verstevigt onze positie als internationaal leverancier van digitale bancaire oplossingen”, zegt Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees. Opgericht in 2010 ondersteunt het Nederlandse FinTech bedrijf, dat in de markt een sterke reputatie geniet*, financial services organisaties bij hun digitale transformaties.

End-to-end digitale bancaire oplossingen

Dankzij het partnership versterken Five Degrees en ieDigital hun positie in retail en business banking, private banking en in de dienstverlening aan niet-bancaire financiële instituties die zijn gericht op specifieke sectoren, zoals Motor Finance. Jerry Young, CEO van ieDigital, is verheugd over de samenwerking en geeft aan: “Het partnership met Five Degrees maakt het mogelijk om in te spelen op nieuwe mogelijkheden die zich in Europa en wereldwijd voordoen. Met onze end-to-end digitale bancaire oplossingen geven we antwoord op de snel veranderende vereisten van eindgebruikers.” 

Volgens de CEO past het digitale bancaire platform van ieDigital naadloos in het productenportfolio van Five Degrees: “Hierdoor kunnen we financiële instellingen die competitief willen blijven en investeren in hun digitale transformatie een hoogwaardige en kosteneffectieve operatie bieden. Dit stelt hen in staat om in te spelen op nieuwe marktbehoeften zonder concessies te doen aan een superieure klantbeleving." Hohmann vult aan: “We willen consumenten en bedrijven in staat stellen een bewuste keuze te maken voor financiële producten. Met deze krachtenbundeling willen we onze missie waarmaken door de ontwikkeling van nieuwe digitale oplossingen te versnellen. Hiermee ondersteunen we financiële instellingen met de tools die nodig zijn om de beleving van eindgebruikers te versterken.”

* Five Degrees is voor de derde achtereenvolgende keer opgenomen in de FinTech50 en winnaar van de Dutch FinTech Award in de categorie Banking IT.

** ieDigital, met het hoofdkantoor gevestigd in Londen, is voorkeursleverancier van vier van de grootste banken in het Verenigd Koninkrijk. Digitale oplossing Interact is in 28 landen geïmplementeerd. 

Lees ook:
Five Degrees en BillPro breiden digitale bancaire diensten uit door samenwerking