Five Degrees op overnamepad in IJsland

03 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse ontwikkelaar van bancaire software Five Degrees neemt het IJslandse Libra over. Libra is een aanbieder van primaire bancaire IT-systemen in de IJslandse financiële sector. De overname betekent voor Five Degrees een uitbreiding van het aanbod digitale oplossingen voor de bankensector.

Het in 2010 opgerichte Five Degrees biedt up to date bancaire technologie waarmee het banken en andere financiële instellingen in staat wil stellen om digitaal te transformeren. Het bedrijf was in 2015 al eens winnaar van de Dutch FinTech Award in de categorie Banking IT. In een persbericht kondigt de Nederlandse fintech de overname van het IJslandse Libra aan. Met de overname van Libra biedt Five Degrees nieuwe expertise toe op het gebied van securities en leningen. Het uiteindelijk doel van de overname: meer efficiency tegen lagere kosten.

Volgens Five Degrees neemt de behoefte van banken naar een ‘digital switch’ sterk toe in de komende jaren. Met de overname verstevigt het bedrijf zijn propositie richting financiële bedrijven die digitaal willen transformeren.

Five Degrees op overnamepad in IJsland

“We zijn erg blij met de overname van Libra, een zeer sterke speler in de financiële markt in IJsland. Het is onze ambitie om onze internationale reikwijdte te vergroten en internationaal marktleider te worden op het gebied van digital banking”, aldus Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees. “We hebben een glasheldere strategie om deze ambities te realiseren. De gecombineerde expertise en staat van dienst van Five Degrees en Libra brengt ons in de unieke positie om klanten te ondersteunen bij een soepele overgang naar ‘digital’. Zo stellen we hen in staat te profiteren van een grotere flexibiliteit tegen lagere kosten. De acquisitie biedt een uitstekende mogelijkheid om deze vooruitgang in een stroomversnelling te brengen en toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten en medewerkers.”

Uitdagende tijden

Thordur Gislason, CEO van Libra vult aan: “Libra heeft de mogelijkheden voor groei de afgelopen jaren in kaart gebracht om de weg naar de toekomst vrij te maken voor onze klanten en de financiële markt in IJsland. Door onderdeel te worden van Five Degrees kunnen we onze klanten ondersteunen met nieuwe technologie, producten en services. Bovendien biedt dit mogelijkheden om onze kennis en ervaring in een grotere markt in te zetten. We geloven dat onze toekomstplannen uitstekend aansluiten op de visie en strategie van Five Degrees. Er liggen zeer uitdagende tijden voor ons.”