Five Degrees en BillPro breiden digitale bancaire diensten uit door samenwerking

27 juni 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De samenwerking tussen de twee financiële partijen zorgt voor een complementair aanbod van digitale bancaire diensten in Europa. Het Nederlandse Five Degrees biedt digitale bancaire software, BillPro levert betaaloplossingen voor de zakelijke markt. Het partnership zorgt volgens de twee partijen voor toegang tot nieuwe Europese bancaire diensten voor elke bank of fintech.

BillPro is specialist in het ontwikkelen van betaaloplossingen en acceptatiediensten specifiek voor het midden- en kleinbedrijf. Die positie bouwt het bedrijf nu verder door het digitale bancaire platform Matrix te integreren - en zelfs de kern te maken - van het nieuwe aanbod digitale bancaire diensten. Volgens BillPro krijgen internationale bedrijven van elke omvang nu de mogelijkheid om gebruik te maken van grensoverschrijdende bancaire diensten.

“Met de lancering van ons nieuwe cross-border bancaire portfolio zijn we in staat om de technologie van Five Degrees in te zetten voor het aanbieden van next-generation bancaire services. Dit biedt zowel onze bestaande als toekomstige klanten aanzienlijke toegevoegde waarde. Ons partnership met Five Degrees stelt BillPro in staat om IBAN’s te verstrekken en bankrekeningen te openen voor cliënten over de hele wereld”, aldus Daria Rippingale, CEO van BillPro. 

Five Degrees en BillPro breiden digitale bancaire diensten uit door samenwerking

BillPro werkt richting zijn klanten samen met de Nederlandse fintech Five Degrees, leverancier van moderne bancaire technologie. Het oorspronkelijk uit het IJslandse Landsbanki voortgekomen bedrijf is actief in het ondersteunen van digitale transformaties van financiële bedrijven.

Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees: “We zijn erg blij de krachten te bundelen met BillPro, een leidende aanbieder van betaaloplossingen in Europa en daarbuiten. Als resultaat van deze samenwerking kunnen we onze klantenbasis en onze positie in de Europese markt voor digitale banking-platforms versterken. Door dit partnership zijn we nog beter in staat invulling te geven aan onze filosofie over marketplace banking.”