ABN AMRO wint vakprijs voor Beste Hypotheekverstrekker

03 juni 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO ging er vorige week vandoor met een zogeheten Gouden Lotus Award, waardoor het zichzelf de beste hypotheekverstrekker van Nederland mag noemen. De bank won daarnaast nog zo’n trofee voor de Overwaarde Hypotheek, als Meest Innovatieve Hypotheekproduct.

De vierde editie van de Gouden Lotus Awards voor de hypotheekmarkt was inmiddels toe aan de vierde editie, met Nieuwegein als plaats delict. Het betreft hier geen publieksprijzen, maar vakprijzen, voortkomend uit een samenwerking tussen vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. Uiteindelijk zijn het financieel advieskantoren uit het hele land die de uitkomst bepalen, op basis van prestaties, producten en dienstverlening.

Deskundigheid en flexibiliteit

ABN AMRO zal vermoedelijk graag nog eens een herhaling van het evenement terugzien, want de bank kwam als grote winnaar uit de bus. ABN AMRO won twee prijzen, namelijk die voor Beste Hypotheekverstrekker en Meest Innovatie Hypotheekproduct. Volgens de stemmers hebben de acceptanten van de bank een hoge mate van deskundigheid en tonen ze flexibiliteit als het gaat om specifieke doelgroepen, zoals ondernemers. In oktober 2018 won de bank ook al een Gouden Spreekbuis, een prijs die zich vooral toelegt op communicatie, imago en dienstverlening wat betreft hypotheekverstrekkers. Het marktaandeel van ABN AMRO op de hypotheekmarkt schommelt zo rond de 17%.

ABN AMRO wint vakprijs voor Beste Hypotheekverstrekker

De prijs voor beste hypotheekverstrekker het algemeen is wellicht de meest gewenste prijs die te winnen is. ABN AMRO zal echter ook tevreden zijn voor het krijgen van een prijs voor het meest innovatieve hypotheekproduct. Dat is in dit geval de Overwaarde Hypotheek, die de bank in april van dit jaar introduceerde. Met de Overwaarde Hypotheek kunnen met name pensionado’s de - vaak aanwezige - overwaarde van hun huis te gelde maken, zonder te hoeven verkopen. Er zijn verschillende redenen om dat te willen, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen of om de kinderen een extraatje te geven.

Extra motivatie

“We zijn zeer trots dat we deze Awards in ontvangst mogen nemen”, zegt Mark Groenendijk, Business Expert Relatiemanagement Intermediaire Verkoop. “Het is mooi om waardering te krijgen van onafhankelijke hypotheekadviseurs, die dagelijks met ons en onze producten werken. Deze Gouden Lotus Awards zien we dan ook als een extra motivatie om ons ook in de toekomst maximaal in te zetten voor de adviseurs van Nederland, en al hun klanten.”

Andere winnaars

ABN AMRO is natuurlijk niet de enige bank die iets te vieren had. Er werden prijzen uitgedeeld in verscheidene categorieën. Zo werd Rabobank-dochter Vista Hypotheken verkozen tot beste nieuwkomer, een onderscheiding voor hypotheekverstrekkers niet ouder dan drie jaar. De Hypotheker ontving een prijs voor beste franchiseketen, FlexFront voor beste serviceprovider en Interbank voor beste kredietverlener.

Een overzicht van alle winnaars:

Hypotheekverstrekker: ABN Amro
Nieuwkomer <3 jaar: Vista Hypotheken

Serviceprovider: FlexFront
<700 kantoren: Home Invest

Franchiseketen: De Hypotheker
Inkomensverzekeraar: Callas

Woonverzekeraar: a.s.r. Verzekeringen

Kredietverlener: Interbank

Innovatie:

Hypotheekproduct: ABN Amro Overwaarde Hypotheek (voor senioren)

Verzekeringsoplossing: Scildon Hypotheek ORV met directe acceptatie

Dienstverlening aan Intermediair: Nationale Hypotheekbond rekentool ‘Uw hypotheek Nu & Straks’

Dienstverlening aan Consument: HDN met Handig! – Inkomensbepaling Loondienst