Fintech-fonds ABN AMRO investeert in Tealium

22 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Digital Impact Fund van ABN AMRO van het Amerikaanse tech-bedrijf Tealium. De bedrijven hebben al een relatie, ABN AMRO is namelijk klant van de onderneming. Tealium is een oplossing voor klantgegevensregistratie die ondernemingen één beeld van hun klanten biedt vanuit hun eigen databronnen. Het dient ook meteen als centraal beheerpunt in de dataketen.

ABN AMRO blijft uitkijken naar opties om het portfolio van investeringen in fintech verder uit te breiden. De afgelopen jaren is de bank ingestapt in een handvol beloftevolle ondernemingen in uiteenlopende richtingen, maar allemaal met de nadruk op ‘tech’ in fintech. In een onderzoek van CB Insights vorig jaar schaarde de bank zich onder de meest actieve Europese banken die investeren in fintech. Met het Amerikaanse Tealium verwelkomt ABN AMRO een nieuwe telg in de fintech-stal.

Fintech-fonds ABN AMRO investeert in Tealium

Met Tealium wil ABN AMRO zijn expertise op het vlak van omgang met data versterken. Tealium is een partij die data structureert en uiteindelijk één compleet beeld van individuele klanten biedt, op basis van hun eigen databronnen. Als ABN AMRO iets doet met fintech, doet het dat doorgaans via het Digital Impact Fund, een investeringspoot van de bank. “Deze investering past in onze strategische pijler ‘reinventing the customer experience’ en versterkt onze data capabilities”, aldus Hugo Bongers, directeur van het fonds. “Wij zijn erg enthousiast over het ervaren senior management, producten en diensten van Tealium en de krachtige aandeelhouders. Deze investering geeft ons als bank ook de gelegenheid te leren van andere markten waarin Tealium actief is, naast de financiële dienstverlening.”

Ecosysteem investeerders

Saillant is dat ABN AMRO al een klantrelatie had met het Amerikaanse bedrijf. Met de toetreding als aandeelhouder, krijgt de bank naar eigen zeggen ook meteen toegang tot een ecosysteem van investeerders. Onder hen bevinden zich Silver Lake, Bain Ventures, Battery Ventures en Citi Ventures. ABN AMRO geeft aan in Tealium een gezonde spreiding van de portefeuille te zien.

Gerelateerd:
ABN AMRO investeert voor derde keer in fintech Tink
ABN AMRO investeert in Duitse fintech solarisBank
ABN AMRO investeert in online veiligheid