ABN AMRO investeert in Duitse fintech solarisBank

14 maart 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO neemt via zijn investeringsfonds voor startups Digital Impact Fund een aandeel in de Duitse fintech solarisBank. Kortgeleden sloot dochterbedrijf MoneYou nog een samenwerkingsovereenkomst met solarisBank. Hiermee kunnen klanten van MoneYou voortaan ‘instant’ digitale leningen afsluiten, waarmee ze het geleende geld al binnen zeven minuten op hun rekening hebben.

Het in Berlijn gevestigde solarisBank is een online bank met diverse digitale betaal- en kaartdiensten. SolarisBank gebruikt bewust de term ‘bank’ in zijn naam. In tegenstelling tot de meeste fintechs beschikt dit bedrijf namelijk wel over een banklicentie, een Duitse om precies te zijn. Via die banklicentie stelt het andere ondernemingen in staat op om een online platform producten aan te bieden aan consumenten. Duitse consumenten kunnen bijvoorbeeld een lening van MoneYou krijgen, maar dan bij solarisBank. Daarmee is het in feite een b2b2c bedrijf: business-to-business-to-consumer.  

ABN AMRO investeert in Duitse fintech solarisBank

De investering komt uit het Digital Impact Fund van ABN AMRO. Het Digital Impact Fund werd opgericht om te investeren in innovatieve startups die zich bezighouden met de digitalisering van financiële producten en diensten. Hugo Bongers is directeur van het Digital Impact Fund en licht toe: “SolarisBank is een toonaangevende Duitse fintech en de succesvolle samenwerking met MoneYou laat zien dat er interessante kansen voor het grijpen liggen om samen de dienstverlening aan zowel particuliere als zakelijke klanten van ABN AMRO nog verder te verbeteren. De snelheid die wij samen met SolarisBank hebben kunnen maken in het aanbieden van nieuwe producten op de Duitse markt is bijzonder positief en onderscheidend. Daarnaast geeft deze investering ABN AMRO direct toegang tot het bredere ecosysteem van investeerders en andere stakeholders van solarisBank.”

Vanuit Berlijn klinken eveneens tevreden geluiden. CEO van solarisBank Roland Folz: “Op basis van onze succesvolle samenwerking met MoneYou zien we grote kansen voor samenwerking met ABN AMRO en we kijken uit naar het gezamenlijk realiseren van synergieën.”