Moneyou biedt samen met solarisBank lening binnen zeven minuten

06 december 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Moneyou, het digitale dochterbedrijf van ABN AMRO waar klanten snel en gemakkelijk kunnen lenen en sparen, is een samenwerking aangegaan met de Berlijnse solarisBank. Hierdoor kunnen klanten van Moneyou voortaan ‘instant’ digitale leningen afsluiten, waarmee ze het geleende geld al binnen zeven minuten op hun rekening hebben. 

Dankzij de overeenkomst die solarisBank heeft gesloten met ABN AMRO kunnen Duitse klanten van Moneyou voortaan bij solarisBank leningen aanvragen tussen de 1000 en 35.000 euro. Hierbij zorgt de inzet van video-identificatie en digitale processen dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van een langlopende en complexe ‘papieren aanvraag’, waarbij allerlei formulieren over en weer gaan tussen bank en klant. Dankzij het gebruik van de nieuwe technologieën durven de twee banken te beloven dat klanten binnen niet meer dan zeven minuten uitsluitsel hebben over het aangevraagde krediet én dat – indien hun aanvraag wordt goedgekeurd – ze het geld ook al binnen diezelfde zeven minuten op hun rekening ontvangen.   

MoneYou biedt samen met solarisBank lening binnen zeven minuten

Het is de eerste keer dat solarisBank een ‘integratiedeal’ weet te sluiten met een tier 1 bank. Tot op heden sloot solarisBank, dat zich nadrukkelijk presenteert als techbedrijf met een banklicentie, met name samenwerkingsdeals om FinTech-startups en technologiebedrijven aan te sluiten op zijn bankenplatform. De modulaire benadering van solarisBank houdt in dat de op het platform geboden diensten de bouwstenen vormen waarmee de partners van solarisBank zelf financiële diensten kunnen samenstellen die specifiek zijn afgestemd op hun eigen businessmodel. De bank zegt bovendien het platform van een startup te combineren met de regulatieve expertise van een volledig gelicentieerde bank, “zodat onze klanten zich echt kunnen concentreren op hun core business”.

Liesbeth Rigter, CEO van Moneyou, geeft aan dat de nieuwe ‘instant’ digitale lening een van de bouwstenen vormt voor een nieuw bankiersconcept “dat aansluit op de realiteit van de levens van onze klanten: het nemen van zelfgekozen beslissingen en de inzet van snelle processen met makkelijk te begrijpen digitale producten.”

Ook Marko Wenthin, CCO en medeoprichter van solarisBank, reageert verheugd op de gesloten overeenkomst. Hij geeft aan dat de deal een onderstreping vormt van het succes van de ‘banking-as-a-service’-strategie die solarisBank erop nahoudt: “We zien ons eerste partnership met een andere bank als een bevestiging van onze platform-aanpak, die digitale bedrijven, startups, banken en corporates allemaal kan samenbrengen om zo één financieel ecosysteem te vormen.”

Moneyou timmert de laatste tijd flink aan de weg. Het afgelopen voorjaar gaf moederbedrijf ABN AMRO al aan veel te zullen gaan investeren in de digitale bank. In septemer kwam naar buiten dat Moneyou zijn dienstenaanbod had verbreed door een samenwerkingsverband te sluiten met Bankable, een FinTech die innovatieve betaaloplossingen levert. En onlangs lanceerde Moneyou de beta-versie van zijn nieuwe Go-app, waarmee het bedrijf naar eigen zeggen weer meer in de buurt komt van een full service online financiële dienstverlener.