Moneyou breidt aanbod uit via partnership met Bankable

26 september 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Moneyou heeft aangekondigd zijn productaanbod te zullen uitbreiden en onderneemt daarmee de volgende stap in zijn strategie om een digitale challenger bank te worden. De uitbreiding van het aanbod, die onder meer de toevoeging van een e-wallet en betaalkaart omvat, wordt mogelijk gemaakt door een partnership met Bankable, een FinTech-bedrijf dat innovatieve betaaloplossingen aanbiedt.

Moneyou, een in 2001 opgericht dochterbedrijf van ABN AMRO, is van oorsprong een aanbieder van spaarrekeningen gericht op de millennial-generatie. De financiële dienstverlener, die actief is in vier landen en zo’n half miljoen klanten telt, wil zich onder meer onderscheiden door een klantgerichte benadering en transparante, eenvoudige financiële producten.

Partnership met Bankable

Om beter te kunnen voldoen aan de wensen van millennials in Nederland en Duitsland, heeft Moneyou een partnership gesloten met Bankable. Via de samenwerking krijgt Moneyou toegang tot de e-wallet en multicard-technologie van Bankable, die de afgelopen zes jaar verschillende vooraanstaande banken en FinTech-bedrijven heeft bediend met zijn betaal- en Banking-as-a-Service oplossingen. Het gebruik van deze technologie stelt Moneyou in staat om zijn productenportfolio verder uit te breiden met betaaldienstverlening, zowel via betaalkaarten als via online wallets.

Moneyou breidt aanbod uit via partnership met Bankable

“Ons businessmodel is gebaseerd op nauwe samenwerking met partners binnen hun expertise. We zien Bankable als een gelijkwaardige strategische partner waarmee we onze diensten en producten ontwikkelen en innoveren”, vertelt Liesbeth Rigter, CEO van Moneyou, over het partnernetwerk van Moneyou. Dit netwerk bestaat voor een belangrijk deel uit technologiebedrijven die Moneyou helpen bij het ontwikkelen en aanbieden van financiële producten die voldoen aan de eisen van jonge klanten, met betrekking tot onder meer gebruiksvriendelijkheid en transparantie

“Dankzij de flexibiliteit van het banking-as-a-serviceplatform van Bankable kunnen we nieuwe diensten sneller aanbieden dan bij het inhouse ontwikkelen van oplossingen op maat”, vervolgt Rigter. “Daarnaast is het een toekomstbestendige oplossing die op termijn geen legacy-problemen oplevert. Voor onze klanten betekent dit dat zij snel toegang krijgen tot de meest recente bankoplossingen waarmee ze zelf hun bankzaken regelen.”

“We zijn erg trots op onze samenwerking met Moneyou”, vertelt Eric Mouilleron, CEO en oprichter van Bankable, op zijn beurt. “We werken niet met softwarelicenties, maar met een op transacties gebaseerd model. Ons succes is dus volledig afhankelijk van het succes van Moneyou en het is in ons beider belang dat we snel nieuwe diensten in de markt kunnen zetten.” Tot zover verloopt de samenwerking volgens plan, aldus Mouilleron. “De samenwerking met Moneyou verloopt vanaf de eerste dag al erg soepel en beide teams zetten hun kennis in om Moneyou-klanten een innovatieve bankervaring te bieden. We geloven dat we met ons partnerschap een nieuwe, toonaangevende, internationale speler kunnen worden in de Europese bankensector.” Theo van Bon, COO van Moneyou, sluit af: “Het platform dat we samen met Bankable bouwen, stelt ons in staat om pioniers te zijn in het ontwikkelen van nieuwe manieren van bankieren.”